Prima doamna a Argentinei, senatoarea Cristina Fernandez de Kirchner, a anuntat ca va candida la alegerile prezidentiale programate pe data de 28 octombrie. Anuntul a fost facut de Alberto Fernandez, seful de cabinet al presedintelui Kirchner, precizand ca acesta nu mai doreste sa candideze pentru un al doilea mandat, relateaza AP.

Fernandez a mai adaugat ca prima doamna isi va anunta candidatura in cursul acestei luni in orasul natal La Plata, capitala provinciei Buenos Aires.

Influenta sotie a liderului argentinian, care a fost supranumita deja “Hillary Clinton a Argentinei”, este unul dintre cei mai importanti consilieri ai lui Nestor Kirchner si impartaseste viziunile sale de centru-stanga.

Potrivit celor mai recente sondaje, ea ar putea castiga in primul tur de scrutin, de pe 28 octombrie, peste 40% din sufragii. Cu toate acestea, nu are parte de sustinerea pe care opinia publica i-o arata sotului sau, lucru de care opozitia intentioneaza sa profite.

Presedintele Nestor Kirchner se afla la conducerea Argentinei din mai 2003, fiind sustinut in alegeri de coalitia aflata acum la putere. Cuplul prezidential nu a facut nici o declaratie oficiala cu privire la acest subiect.