Viata artistei a inceput si s-a sfarsit in orasul Mexic, intr-o casa numita Blue House. Si-a schimbat data nasterii din 6 iulie 1907, in 7 iulie 1910 pentru a coincide cu fondarea Mexicului modern.

La 6 ani, o mutileaza poliomielita. La 18 ani, un tramvai loveste autobuzul in care calatoreste si o bara metalica ii strapunge pieptul, iesindu-i prin vagin. Nimeni nu credea ca va supravietui. Picteaza intinsa in pat, iar sevaletul este sustinut deseori de mama ei. Se ajuta de oglinzi. Urmeaza casatoria cu Diego Rivera, cunoscut pentru picturile sale murale.

Are o viata intensa, trece prin diverse perioade de dependenta, e bisexuala. Picturile ei imbina stilul culturii pop mexicane cu cel primitiv, precolumbian. Este celebra pentru autoportretele sale.

Romanul Frida, povestit prin vocea surorii ei, Cristina, martora la mariajul zbuciumat al celor doi, este atat o fictiune construita sclipitor, cat si un portret viu al unei femei seducatoare si unice.

Ceea ce se deruleaza prin fata ochilor cititorului este, totodata, povestea unor rivalitati puternice intre surori - Cristina si Frida lupta pentru dragostea lui Rivera -, dar si istoria fascinanta a Mexicului din prima jumatate a secolului XX, cu personaje ca revolutionarul rus Leon Trotki sau staruri de cinema ametitor de frumoase precum Maria Felix, Dolores del Rio si Paulette Goddard.

Cu aceasta ocazie puteti gasi cartea "Frida" de Barbara Mujica la pretul de 30 de lei doar la Libraria Noi din Bucuresti.