Fostul ambasador saudit la Washington a decis sa-si vanda vila din Aspen, Colorado, in octombrie anul trecut, pe motiv ca, din 2005, de cand nu mai e la post, petrece prea putin timp in Statele Unite.

Agentia imobiliara care se ocupa de tranzactie a primit de atunci incoace peste 1.000 de solicitari de a vizita proprietatea. Doar 11 cereri au fost selectate de agentie si de avocatii printului Bandar.

Cu un asemenea pret si luand in calcul cheltuielile legate de intretinerea proprietatii, este evident ca doar un miliardar isi poate permite sa cumpere casa, astfel ca agentia a decis sa nu se oboseasca sa organizeze un tur al proprietatii pentru simpli milionari.

La ora actuala, potrivit revistei „Forbes”, exista 946 de miliardari in dolari, astfel ca lista potentialilor cumparatori nu va fi foarte lunga.

Mai spatioasa decat Casa Alba

Botezata Hala (Bun venit, in limba araba), resedinta din muntii statului Colorado are o suprafata de 5.200 de metri patrati, fiind mai mare decat Casa Alba. Cladirea dispune de 15 dormitoare si 16 bai, la care se adauga un salon de coafura si cosmetica, situat chiar langa apartamentul principal.

Cele mai multe dintre camere sunt foarte mari, cu ferestre spre panorama spectaculoasa a muntilor. Vila este suficient de spatioasa pentru a gazdui o petrecere cu 450 de invitati.

Bucataria si spalatoria, dotate cu aparatura ultimul racnet, desigur, sunt situate la subsol, astfel incat agitatia de acolo sa nu-i deranjeze pe proprietari si ilustrii lor oaspeti.

Integral in Evz