T-Mobile, divizia de telefonie mobila a Deutsche Telekom, a incheiat recent un acord care-i confera dreptul de a comercializa telefoanele iPhone de la Apple in Germania, relateaza Reuters, citand o informatie aparuta in editia de miercuri a cotidianului german Rheinische Post. Telefonul urmeaza sa fie vandut la un pret de 450 de euro.

Fara a cita vreo sursa, cotidianul german anunta in editia de miercuri, ca divizia de telefonie mobila a Deutsche Telekom urmeaza sa vanda, incepand cu data de 1 noiembrie 2007, telefoanele iPhone in mod exclusiv cu un contract T-Mobile, in Germania, la un pret de 450 euro (612 dolari).

Oficialii Deutsche Telekom si T-Mobile nu au putut fi contactati pentru comentarii, mai anunta Reuters.

iPhone a inceput sa fie comercializat pe piata americana de vineri, 29 iunie, la preturi de 500 dolari si respectiv 600 dolari, in functie de capacitatea de memorie a telefonului. In Statele Unite ale Americii, Apple a incheiat un acord exclusiv de distributie, cu durata de cel putin doi ani, cu operatorul american de telefonie mobila AT&T.

In Europa, grupul britanic Vodafone, Deutsche Telekom, France Telecom si operatorul spaniol Telefonica sunt vazuti ca potentiali parteneri pentru Apple.

Expertii considera ca pe piata europeana, grupul Vodafone - prezent direct sau prin intermediari in 32 de tari europene - va fi compania care va distribui iPhone. De altfel, spre sfarsitul lunii iunie, actiunile companiei britanice au crescut considerabil ca urmare a acestor informatii.

Apple solicita insa garantarea unui anumit volum de vanzari si vrea sa controleze pretul la care sunt comercializate dispozitivele catre clientii operatorului de telefonie mobila, lucruri neacceptate de catre grupul britanic.

Se estimeaza ca Apple va anunta partenerul european de distributie in luna iulie a acestui an, in timp ce primele aparate iPhone sunt asteptate in magazinele din Europa la mijlocul lunii decembrie.