In perioada 16 - 19 august, la Vama Veche va avea loc cea de-a 5-a editie a festivalului Stufstock, care in acest an se asociaza cu Greenfest si va cuprinde patru zile de rock, jazz si folk, informeaza un comunicat de presa al organizatorilor.

Mesajul din acest an al festivalului Stufstock este: "Ajunge! Se taie padurea ca-n codru. In orase, parcurile sunt decimate de betoane. Ingropam plajele in gunoaie. Toate acestea se intampla si din cauza noastra, pentru ca ne pasa prea putin. Ajunge!"

Pornit ca un concert de protest in 2003, Stufstock™ a crescut in fiecare an, promovand muzica alternativa si, reusind in cele patru editii anterioare, sa dea un impuls industriei muzicale din Romania pentru a promova trupe tinere de rock si pentru a organiza evenimente de gen.

Mircea Toma, presedintele Asociatiei pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural a declarat: „Dorim din nou sa transmitem un mesaj tuturor, pentru a creea o rezistenta la invadarea spatiilor verzi. E vorba despre oxigenul nostru, despre sanatatea noastra si a generatiilor viitoare. Nu poti da din umeri spunand ca nu e treaba ta.

Fiecare dintre noi poate sa contribuie la presiuni asupra primariilor, asupra politicienilor si, nu in ultimul rand, asupra propriei noastre metehne de a arunca tot ce nu ne trebuie pe jos. Pana la urma, daca noi nu vom spune AJUNGE!, vom t invadati si vom uita cum arata un parc, o padure, o plaja curata, o apa curata. De aceea, in acest an, intintam Divizia voluntarilor de mediu la Vama Veche.

Fiecare poate ajuta cu un gest, cu un cuvant. Incepem la Stufstock-Greenfest”.

In acest an Stufstock 5-Greenfest ne va aduce aminte si de Woodstock. Pe scena de la Marina Park vor canta peste 20 de trupe in premiera si 13 trupe din alte tari.

Joi,16 august va fi o zi de dat cu capul. Vor urca pe scena trupe din familia rock-ului mai dur.

Vineri, 17 si sambata, 18 august, scena Stufstock 5-Greenfest se deschide rock-ului alternativ. Intre cele 20 de trupe, vor fi in premiera absoluta pentru festivalul din Vama Veche, doua importante trupe de rock din SUA: Bloodhound Gang si The Dandy Warhols, precum si Zdob si Zdub (Moldova), Klimt 1918 (Italia), Last Hope (Bulgaria) si Sunshine (Cehia).

Din Romania nu pot lipsi Phoenix, Luna Amara, Kumm, Timpuri Noi, Travka, Implant pentru Refuz.

Seara de duminica, 19 august, va fi cea mai bogata in genuri: funk, folk, jazz. Vor urca pe scena, in premiera, venind tot din Statele Unite ale Americii nume traznet ale funk-ului si jazzului: Tuba Project si Defunkt, alaturi de Trigon (Moldova).

Pentru ca traditia noptilor albe din Vama sa nu se piarda, pe scena de pe plaja, in fiecare dimineata a festivalului vor fi DJ si concerte de muzica electro. Sambata spre duminica, va avea loc un rasarit african: vocea maliezului Abdoulah Diabate va fi acompaniata de saxofonul lui Alex Harding, clapele lui Lucian Ban si DJ Silent Strike.

Pe aceeasi scena, in timpul zilei vor urca trupe tinere, selectate in acest an, pentru a sustine recitaluri.

Biletele impreuna cu bratarile de acces vor asigura intrarea in cele patru zile de festival, la toate evenimentele. Pretul unui abonament este 80 RON, - sau 25 RON joi, 30 RON vineri, 50 RON sambata si 20 RON duminica.

Biletele vor putea fi rezervate online la www.bilet.ro incepand cu data de 6 iulie 2007.

Stufstock 5-Greenfest este organizat de Asociatia pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural, iar Events sunt co-organizatori.

Pentru mai multe informatii despre Stufstock 5-Greenfest accesati www.stufstock.com.