Salariul mediu net a fost in luna mai de 1012 lei, in scadere cu 1,5% fata de luna precedenta, in timp ce fata de aceeasi luna a anului trecut a crescut cu 21,5%, potrivit datelor Institutului National de Statistica. Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare, iar cele mai mici in industria de prelucrare a lemnului.

In aceeasi perioada, salariul mediu brut a fost de 1361 lei, cu 1,9% mai mic fata de luna aprilie.

Potrivit comunicatului INS, in luna mai 2007, in majoritatea activitatilor, s-au inregistrat scaderi ale castigului salarial fata de luna aprilie 2007, ca urmare a acordarii de prime in luna precedenta si a realizarilor mai mici de productie.

Astfel, scaderi ale salariului mediu net s-au inregistrat in domeniul transporturilor pe apa (-24,6%), extractia hidrocarburilor (-16%), fabricarea celulozei, hartiei si a produselor din hartie (-11,7%), industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou (-10,4%).

Cresteri fata de luna precedenta ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in domeniul intermedierilor financiare (+24,8%), activitati de posta si curier (+24,4%), industria metalurgica (14,2%).

Cele mai mari valori ale salariului mediu net s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (3746 lei), transporturi aeriene (2268 lei), fabricarea produselor din tutun (2097 lei), industria de prelucrare a titeiului, extractia hidrocarburilor (2004 lei).

Cele mai mici salarii sunt obtinute in industria de prelucrarea a lemnului si a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei (594 lei), tabacirea si finisarea pieilor (603 lei), Fabricarea articolelor de imbracaminte (606 lei).