Partida dintre al doilea jucator al lumii, Rafael Nadal si suedezul Robin Soderling, inceputa luni dimineata, s-a incheiat miercuri dupa patru ore de joc efectiv. Intalnirea trebuia sa se dispute sambata, dar a fost programata pentru luni din cauza ploii.

La scorul de 2-0 pentru Nadal in setul cinci, jocul a fost intrerupt din cauza intunericului, reluat marti, iar la 4-4 intalnirea a fost din nou oprita, in urma ploii. In total, ploaia a intrerupt partida de cinci ori.

Miercuri, Nadal si-a adjudecat setul cinci cu 7-5, inchizand intalnirea la a sasea minge de meci. In optimi, spaniolul il va intalni pe rusul Mihail Iujnii.

Tot in turul trei, sarbul Novak Djokovic, al patrulea favorit al turneului, l-a invins pe Nicolas Kiefer (Germania) cu 7-6, 6-7, 6-2, 7-6.

Andrei Pavel a parasit turneul de dublu masculin in turul trei. Perechea alcatuita din Pavel si suedezul Thomas Johansson a abandonat in setul al treilea al intalnirii cu francezii Arnaud Clement si Michael Llodra, in momentul in care era condusa cu 7-5 6-3 1-0.