Rompetrol Rafinare, companie membra a grupului Rompetrol, va aloca pana in 2009 aproximativ 22,6 milioane de dolari pentru cresterea, cu aproximativ 350%, a capacitatii de tranzit a produselor petroliere prin dana 9 la Midia Navodari, se arata intr-un comunicat al companiei.

De asemenea, proiectul va permite si acostarea in dana atat a navelor maritime cu o capacitate maxima de 10.000 tone deadweight (tdw) cat si a barjele de tip tanc de maxim 2.000 tdw.

Lucrarile de extindere a capacitatii de tranzitare vor incepe in cursul acestei luni, acestea urmand a fi realizate de Rominserv, contractorul general al grupului, termenul de finalizare fiind august 2009.

Potrivit comunicatului, proiectul sustine planurile de dezvoltare a companiei, care urmareste sa atinga, pana in 2009, o capacitate de rafinare de cinci milioane de tone de petrol pe an, fata de 3,7 milioane in prezent. In perioada mentionata, investitiile Rompetrol Rafinare se vor ridica la aproximativ 250 de milioane de dolari.

Grupul Rompetrol a alocat, de la privatizarea Rafinariei Petromidia in 2001, aproximativ 225 milioane de dolari pentru realizarea de investitii tehnologice si de mediu, dintre care aproximativ 40 milioane de dolari au reprezentat investitii directe pentru protectia mediului.

Rompetrol Group NV este o companie petroliera multinationala cu sediul in Amsterdam (Olanda) si este controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu. Din Rompetrol Group fac parte, in ceea ce priveste activitatea de rafinare, Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), listata la BVB, Rompetrol Bucuresti (VEGA), listata pe piata Rasdaq si Rompetrol Petrochemicals.

Grupul Rompetrol a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 5,6 miliarde de dolari, iar pentru acest an estimeaza afaceri de 7,5 miliarde dolari.