Intr-un interviu acordat Academiei Catavencu, Valentin Nicolau ne povesteste scurta sa aventura in CNA. Spune el, printre altele:

Altfel spus, nu toti membrii CNA si-au pierdut verticalitatea, chiar si in conditiile in care presiunile au fost imense, iar santajul ca nu li se va mari mandatul de la sase la noua ani parea o sperietoare eficienta, care pentru altii a functionat. Am inteles ca unii membri au fost chiar amenintati ca vor fi scosi definitiv din Consiliu.

Mandat de 9 ani pentru membrii CNA? Ceea ce parea o tentativa, asa, la plesneala, un balon de incercare - o propunere lansata de Ralu Filip in timpul dezbaterilor pe proiectul de modificare a Legii Audiovizualului - pare a fi devenit o promisiune suficient de ferma pentru a deveni instrument de santaj.

Este bine sa ne reamintim ca acest Consiliu si-a inceput activitatea cu mandate de 4 ani. Acestea au fost extinse la 6 ani - pentru a nu se mai suprapune cu ciclul electoral parlamentar. Asistam la incercarea de a le prelungi la 9 ani, pentru ratiuni care imi scapa (altele decit eternalizarea in pozitii).

Daca, dintr-un motiv anume, ajungem la concluzia ca e mai bine ca CNA sa aiba mandate de 9 ani, cred ca este obligatoriu ca prevederea sa se aplice viitorilor membri, nu celor de acum. Altfel, ne putem pregati de pe acum de mandatul de 12 - 15 -45 de ani...

dezbate pe blogul Ioanei Avadani