Familia coupe-urilor Audi creste frumos. Varul mai mare al lui Audi TT si-a facut aparitia in Romania. Noul model are si un frate - mai sportivul S5. In timp pentru o ultima „aroganta” de vara, noul Audi A5 a poposit marti seara si in Romania.

N-a venit singur. Fratele „mai rau”, S5, ii sta aproape. Cele doua vedete ale Salonului Auto de la Geneva din acest an sunt asteptate sa rupa inimile fotbalistilor, speculatorilor imobiliari, tinerelor cu proptele si, in general, celor cu propensiune pentru tot ce este nou, mare, scump si „de firma”.

Motoare puternice si tractiune integrala

Frumosul coupe, dupa propria declaratie cea mai reusita creatie a lui Walter de Silva, seful de design al grupului Volkswagen, ii ia fata mult mai micului si mai putin costisitorului Audi TT.

Pe hartie, A5 este superior, dar va avea serios de tras pentru a intrece cariera de succes a varului mai mic, ajuns deja la a doua generatie. Alaturi de aspectul impecabil si de prezenta impunatoare, A5 ofera doze importante de rafinament tehnologic si confort.

Performantele dinamice sunt asigurate de motoarele puternice pe benzina si motorina (190 - 265 de cai-putere), tractiunea integrala quattro (in functie de versiune) si cutiile de viteze manuale si automate (cu sase, respectiv, opt trepte).

Integral in EvZ

de Cristian Ionescu