Medicamentele folosite exclusiv in spitale vor fi cumparate prin licitatii la Bursa Romana de Marfuri, astfel incat produsele sa fie achizitionate in mod transparent si la un pret cat mai mic, a anuntat, marti, premierul Calin Popescu Tariceanu.

El a precizat ca procedura, care ar urma sa fie aplicata si in cazul medicamentelor compensate, va fi introdusa la propunerea ministrului Sanatatii.

"Mai transparent de atat nu se poate, plus ca vom avea si o perioada mult mai scurta care ne va mai feri de contestatii", a spus Tariceanu.

In conferinta de presa organizata dupa intalnirea cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, Tariceanu i-a cerut ministrului Eugen Nicolaescu sa explice de ce astfel de licitatii nu au mai fost organizate din 2003, fara sa primeasca un raspuns din partea acestuia.

Tariceanu a mai aratat ca in perioada ianuarie-aprilie 2007 au fost eliberate retete pentru medicamente compensate in suma de 4,7 milioane lei, fata de 3,2 milioane lei in intervalul similar al anului trecut, intrebandu-se daca acest lucru este determinat exclusiv de o stare precara de sanatate a populatiei.

Integral in Banii Nostri

de Denisa Maruntoiu