Cadrul Strategic National de Referinta (CSNR) va fi semnat la Bucuresti la 12 iulie, cu ocazia vizitei Comisarului european Danuta Hubner. Imediat, a doua zi, la 13 iulie va fi semnat si lansat oficial si Programul Operational Regional (POR) la Sibiu, a anuntat ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor Laszlo Borbely.

POR are sase axe prioritare, este finantat de Uniunea Europeana si urmareste dezvoltarea regiunilor din Romania, precum si reducerea decalajelor dintre acestea. Bugetul POR pentru intervalul 2007-2013 este de 4,6 miliarde euro, 15% din aceste fonduri urmand sa fie asigurate de la bugetul de stat.

Dupa lansarea POR, vor putea fi lansate deja proiecte pentru axele care vizeaza imbunatatirea infrastructurii sociale, sanatate, invatamant, servicii sociale, dezvoltarea si promovarea turismului. Romania ar putea atrage, pana la sfarsitul acestui an, fonduri structurale de circa 400 milioane euro POR, a estimat ministrul Laszlo Borbely.

El a precizat ca exista deja deja circa 90 de proiecte pregatite din axa prioritara 2 a POR, care vizeaza imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport, respectiv reabilitarea si modernizarea retelelor de drumuri judetene si urbane, precum si a soselelor de centura.

Integral in Romania Libera