BRD, BCR si Banca Transilvania sunt cele mai ravnite banci de catre cei care doresc sa isi gaseasca un job in sistemul bancar, potrivit unui sondaj realizat pe site-ul www.bankingjobs.ro. Dupa cum se stie, sistemul bancar este unul dintre cele mai dinamice segmente de pe piata muncii.

Extinderea anuala a retelelor de unitati se masoara in numere cu patru cifre, antrenand un ritm proportional de populare a noilor unitati cu angajati, atrasi atat din afara sistemului, dar si din alte banci. Apetitul bancilor pentru recrutare este asadar ridicat, asa ca cei care vor sa lucreze in banca au de unde alege.

Click here to find out more!

Potrivit sondajului, cei mai multi dintre respondenti au declarat ca vor sa se angajeze la BRD. Din cele 893 de raspunsuri la intrebarea „In ce banca vrei sa lucrezi?”, 17,36% au indicat pe cel de-al doilea jucator ca marime de pe piata bancara romaneasca. BRD a derulat anul trecut cea mai mare campanie de recrutare din sistemul bancar, angajand 2.200 de noi salariati.

BCR ii urmeaza pe cei de la BRD in sondajul www.bankingjobs.ro: 15,79% dintre respondenti au indicat cel mai mare jucator din piata bancara ca institutia creditoare in care si-ar dori sa lucreze. Pozitia a treia este ocupata de Banca Transilvania, institutie care anul trecut a angajat aproape 2.000 de persoane.

Conform sondajului, 12,32% dintre respondenti vor sa munceasca in cadrul acestei institutii. Oficialii BT estimeaza ca numarul de angajati va creste anul acesta cu aproximativ 600 de persoane.

Urmeaza Raiffeisen Bank, locul al treilea din ierarhia cotelor de piata dupa active fiind indicat ca angajatorul preferat de 9,63% din respondenti.

Integral in Gandul