Grigore Cartianu: "Realizarea maxima a lui Tariceanu, complicele lui Morega, este parcurgerea drumului de la murdarele Stenograme ale PSD la ticaloasele Stenograme ale PNL".

Doamnelor si domnilor, Ilieeeee Moregaaaaa!!!!! Iluzionistul perfect, calare pe trapez, sarpele boa cu care nu e bine sa te intalnesti in autobuz daca nu vrei sa ramai fara portofel, revine cu un nou numar, din care nu lipseste o senzationala dresura de tariceni.

Asadar: lui Morega, baronul PNL de Gorj, i se pune pata pe fostul liberal Adrian Gorun, secretar general al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (pe scurt, MECT) si rector al Universitatii „Constantin Brancusi” din Targu-Jiu.

Drept urmare, baronul baronilor il viziteaza la Palatul Victoria pe primul-ministru Tariceanu, tinand de manuta un deputat PD si unul PC, care tocmai fusesera patrunsi de un fior liberal.

In rest, nu va mai povestim. Mai bine va redam doua dintre punctele scrise de manuta lui Morega, in epistola trimisa sefului sau pe linie de partid, Calin Popescu-Tariceanu, si ministrului liberal al educatiei, Cristian Adomnitei.

Punctul 2: „Cu toate ca suntem pe punctul final de a aduce in PNL Gorj pe cei doi parlamentari, Manta Pantelimon (PC) si Romanescu Marcel (PD), acestia ezita pana la luarea masurilor discutate cu dumneavoastra la Palatul Victoria in data de 19.06.2007, cunoscand ca ambii deputati sunt si cadre didactice”.

Punctul 7: „Biroul Politic teritorial PNL Gorj, in sedinta din 25.06.2007, a fost informat cu privire la intalnirea de la Palatul Victoria intre presedintele PNL, Premierul Guvernului, Calin Popescu Tariceanu, si presedintele filialei Gorj, Dan Ilie Morega, impreuna cu deputatii Manta si Romanescu.

Biroul Politic Teritorial al PNL Gorj a votat in unanimitate inlocuirea lui Adrian Gorun, conform celor stabilite cu ocazia intalnirii, in 2 faze, astfel:

a) invocarea incompatibilitatii si a conflictului de interese pentru functia de rector al Universitatii „Constantin Brancusi” si obligarea acestuia sa-si dea demisia;

b) trecerea acestuia din functia de secretar general al MECT intr-o alta functie de inalt functionar public in afara MECT si a judetului Gorj sau demiterea”.

Hopa! Ce-am descoperit noi aici? Nimic deosebit: doar un pui de intelegere mafiota. Asadar, dupa cum scrie Morega negru pe alb, se intampla urmatoarele porcarii:

Punctul 1: premierul Romaniei, Tariceanu, transforma Palatul Victoria - cladirea in care functioneaza guvernul tarii - in sediu de partid, unde pune la cale, impreuna cu Morega, racolarea unor deputati de la alte partide.

Punctul 2: premierul Romaniei, Tariceanu, ia parte la complotul pus la cale impotriva unui inalt functionar public.

Daca Morega n-a fost suficient de explicit in cele prezentate la punctele 2 si 7, reproducem si ultimul alineat al scrisorii sale catre Tariceanu&Adomnitei: „Consideram ca prin luarea cat mai urgenta a masurilor stabilite impreuna cu premierul, de la punctele a si b, se elimina principalul factor de instabilitate al filialei Gorj, al Universitatii „Constantin Brancusi” si grabirea inscrierii in PNL Gorj a celor doi deputati”.

Mai e ceva de comentat? Mai are rost sa ne pierdem vremea cu aceste vietati de prin subteranele politicii? Nu ne foloseste la nimic: cel mult, puteam constata ca realizarea maxima a ultimilor trei ani a fost sa parcurgem drumul de la murdarele Stenograme ale PSD la ticaloasele Stenograme ale PNL.