Productia industriala a crescut in luna mai cu 15,5% comparativ cu luna anterioara, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). In primele cinci luni ale anului, productia industriala s-a majorat cu 6,4% comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent.

Cresterea productiei industriale in perioada ianuarie - mai a fost sustinuta de industria prelucratoare (+8,0%). Industria extractiva si energia electrica si termica, gaze si apa au scazut cu 0,9%, respectiv 4,5%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+11,0 %), industria bunurilor de capital (+8,0%), industria bunurilor de uz curent (+7,7%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+6,5%), in vreme ce industria energetica a scazut cu 5,6%.

In ceea ce priveste volumul cifrei de afaceri din industrie, in luna mai acesta s-a majorat atat fata de luna precedenta cat si fata de luna corespunzatoare cu 10,4% respectiv 8,8%.

In perioada ianuarie - mai, volumul cifrei de afaceri din industrie a urcat cu 16,2%, crestere sustinuta de industria prelucratoare (+20,9%) si industria extractiva (+4,3%). In aceeasi perioada, industria energiei electrice si termice, gaze si apa a inregistrat o scadere de 8,4%.

Cele mai importante cresteri pe grupe industriale s-au inregistrat in industria bunurilor de folosinta indelungata (+30,4%), industria bunurilor de capital (+29,8%) si in industria bunurilor intermediare (+24,8%), in timp ce industria energetica a inregistrat o scadere cu 11,1%.