Doua din cele mai recente aparatii la PRO Editura vizeaza evenimente istorice petrecute la mijlocul secolului trecut si care au marcat omenirea.

  • Revolucion!, de Francois-Xavier Gauroy si Chiara Alessandro
    Traducere de Mihaela Mazilu

    Cele trei zile care au schimbat destinul Cubei! Un roman formidabil, in care autorii ne poarta printre misterele uneia dintre cele mai mediatizate revolutii din secolul XX, dezvaluindu-ne cateva dintre secretele ei.

    Ce s-a intamplat in noaptea de Sfantul Silvestru pentru ca o tanara americanca sa se trezeasca amnezica langa cadavrul unui necunoscut? Intriga cartii se bazeaza pe cautarea periculoasa a identitatii in Cuba de la sfarsitul anului 1958 si inceputul lui 1959, cand destinul insulei a luat o intorsatura decisiva.

    Batista, fostul dictator, tocmai a fugit, lasand tara in mainile rebelilor castristi condusi de Che.

    In acest roman asistam la comploturi, la conspiratia in care sunt amestecati mafia, CIA si sovieticii. In acele zile de tranzitie, personajele lupta pentru aflarea adevarului si lasa sa planeze un secret misterios de natura sa schimbe opinia mondiala pana atunci in mare parte in favoarea lui Castro.

    Aceste dezvaluiri, daca erau facute, ar pune sub semnul intrebarii inspiratiile liderului acestei revolutii si ar demonstra adevarata sa natura. Intreaga revolutie isi arata adevarata ei fata!



  • Vikingii, de Patrick Weber
    Traducere de Nicolae Balta

    O cursa contra cronometru, mult ritm, o paralela impresionanta, o pagina de istorie!

    De o parte, vikingii care doreau sa se aseze in mod pasnic in Normandia. De cealalta, nazistii care voiau sa-si justifice fundamentul ideologiei lor pe baze istorice si mistice vikinge. Intre ei, un om de stiinta nazist orbit de datoria lui, un arheolog pasionat, o membra a Rezistentei ignoranta si voluntara si o comoara spirituala fundamentala.

    Pentru toti, o cursa contra cronometru pentru salvarea sau distrugerea Reichului, in timp ce Rollon, duce de Normandia, va plati scump dorinta lui de pace.

    Acest roman are mult ritm si indrazneste sa construiasca o paralela impresionanta. Uitam ca in spatele aventurilor eroilor se profileaza o pagina de istorie...

    'Dialogurile numeroase si capitolele scurte garanteaza ritmul acestui roman' (HAVRE-PRESSE).

    'Un maestru al intrigii istorice care ne poarta de data aceasta intr-o adevarata saga captivanta la rascrucea secolelor' (LA SEMAINE D'ILE DE FRANCE).

    'Nici un moment de ragaz in acest roman perfect orchestrat, care ne arata vikingii din alt unghi, neasteptat, iar trupele SS intr-o cautare necunoscuta si pasionanta. Trebuie neaparat citit' (FNAC).