Lucrarea lui Diego Velasquez "Sf Rufina" s-a vandut in cadrul unei licitatii organizate miercuri, la Londra, de casa Sotheby's pentru 8.420.000 lire sterline, un record absolut pentru artist, devenind si cel mai scump tablou semnat de un maestru spaniol. Tabloul a fost cumparat de Fundatia Focus Abengoa din Sevilla, orasul natal al artistului.

Estimata la 6 - 8 milioane de lire sterline, compozitia realizata de Velasquez este una dintre putinele compozitii ale artistului vandute vreodata la licitatie. Se pare ca pictorul le-a folosit ca modele pe cele doua fiice ale sale, Francisca sau Ignacia, desi nu se stie cu siguranta care dintre ele a fost aleasa pentru chipul sfintei care ocroteste orasul Sevilla.

Mai mult, Primaria din Sevilla in colaborare cu Fundatia Focus-Abengoa va demara un proiect amplu de promovare a creatiei lui Velasquez. In afara de construirea unui centru unde sa fie expuse lucrarile artistului, inclusiv "Sf Rufina", edilii vor sa deschida si un centru de documentare si o biblioteca de arta.