Un proiect care include sapte blocuri cu locuinte va fi lansat pe piata in luna septembrie de dezvoltatorul Domus Stil. Acesta va fi amplasat in zona dintre Vitan si Popesti-Leordeni, la aproximativ trei kilometri de un alt proiect al aceleiasi companie, Confort Park.

„In acest ansamblu rezidential vor fi aproximativ 1.500 de locuinte”, spune Sorin Ionescu, director de marketing la Confort Grup, companie de care apartine Domus Stil. Publicul-tinta pentru acest proiect il constituie tinerii cu venituri de peste 1.000 de euro.

Apartamentele din acest nou ansamblu rezidential vor fi asemanatoare ca dotari si suprafete cu cele din Confort Park. Acest lucru a fost influentat probabil si de faptul ca locuintele din Confort Park s-au vindut foarte rapid, in aproximativ sase luni.

In ansamblul rezidential respectiv au fost apartamente cu suprafete construite cuprinse intre 47 si 123 de metri patrati, iar locuintele se puteau contracta in trei variante de executie: standard, semirosu si „la rosu”. Valoarea totala a investitiei si etapele de realizare a acestui proiect rezidential nu au fost inca facute publice.

Tot in zona de sud, aceeasi companie pregateste o alta investitie, de aceasta data ceva mai consistenta. Proiectul in acest caz nu este inca finalizat, insa se stie ca va fi un ansamblu cu 1.500-2.000 de apartamente situate in cinci sau sase blocuri. Proiectul va include si un centru comercial de tip mall cu patru cladiri de birouri.

Specialistii apreciaza ca numarul proiectelor imobiliare care se vor dezvolta in zona de sud a Capitalei va creste in anii urmatori, deoarece aceasta este singura zona din Bucuresti in care dezvoltatorii pot achizitiona terenuri la preturi mai mici. „Au inceput sa apara in aceasta zona cladiri de birouri si proiecte rezidentiale. Deocamdata sint doar la nivel de intentie.

Cert este insa ca sint deja cumparate suprafete mari de teren. Este adevarat, nu se stie ce o sa se intimple cu ele, dar este clar ca o suprafata mare de teren este propice pentru o dezvoltare rezidentiala”, spune Ion Radu Zilisteanu, purtator de cuvint al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare.

integral in Cotidianul