Renault a concretizat intentia de a investi in Rusia. Unul dintre vice-presedintii companiei, Luc-Alexandre Menard si reprezentantii guvernului Rusiei au semnat un acord in acest sens. Renault va investi peste 120 de milioane de euro in Avtoframos, una din fabricile auto de langa Moscova.

Acordul stipuleaza ca investitia Renault in echipamente si cladiri va fi dublata de cedarea terenului aferent de catre primaria capitalei ruse.

Masina care urmeaza sa fie construita aici este Dacia Logan, cel mai vandut turism de productie straina pe piata rusa. Productia efectiva a Loganului la fabrica moscovita va demara cel mai devreme peste un an si jumatate. Capacitatea fabricii la acel moment va numara 160 de mii de unitati pe an.

Renault genereaza prin acest proiect aproximtiv 1000 de locuri de munca in mod direct. Indirect, insa, numarul de job-uri poate fi mai mare pentru ca vor aparea, pe langa fabrica Renault, o serie de mici companii producatoare de piese si componente auto. Primaria Moscovei intentioneaza sa creeze un mediu de business propice acestui tip de cooperare.

Piata Rusiei pune presiune constanta pe Renault (dar si pe ceilalti producatori). Vanzarile inregistrate la modelul Logan au crescut cu 71 de procente pe primele 4 luni din 2007, fata de aceeasi perioada a anului trecut. In cifre absolute, Renault a vandut in Rusia aproape 20 de mii de Loganuri de la inceputul anului si pana in prezent. In timp ce intreaga piata auto a crescut cu 30 de procente.

Piata Rusiei este una foarte atractiva pentru constructorii auto de talie mondial. In tandem cu piata auto a Chinei, Rusia inregistreaza cresteri nemaintalnite in alte zone.

integral in StiriAuto.ro