La mai putin de o luna de la data la care ne vom putea alege administratorul unui fond de pensii private, doar patru companii au primit unda verde de la CSSPP pentru pilonul II, iar comitetul interministerial cauta solutii pentru buna functionare a sistemului informatic.

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Mircea Oancea, este insa optimist, apreciind ca va fi respectat calendarul impus la inceputul anului, chiar daca este posibil ca acesta sa suporte mici modificari.

In prezent, 12 companii sunt in curs de autorizare, iar alti jucatori si-au manifestat intentia de a intra pe piata, astfel ca numarul celor interesati sa joace cartile la masa pensiilor obligatorii administrate privat a depasit asteptarile CSSPP.

Pentru ca startul sa fie unul corect, data la care ar trebui sa ne alegem un administrator ar putea fi decalata cu cateva saptamani, potrivit presedintelui CSSPP. "Nu se modifica graficul per ansamblu. Pregatirea si autorizarea agentilor de marketing necesita timp.

Trebuie sa creem conditii de egalitate la start", a explicat pentru Curentul Mircea Oancea, care a motivat ca in acest context se vor crea premizele unei concurente reale. Astfel, exista posibilitatea ca de abia la sfarsitul lunii august sa putem opta pentru un administrator sau altul.

integral in Curentul