Marcu Nicu, recent ales in fruntea Consiliului Agentiei de Integritate, organism care se va ocupa cu verificarea declaratiilor de avere ale demnitarilor, provine din zona de influenta a vicepresedintelui PNL, Dan Radu Rusanu.

Nominalizarea lui Marcu Nicu pentru aceasta pozitie i-a luat prin surprindere pe multi dintre liderii liberali. Ei sustin ca subiectul nu a fost discutat in conducerea partidului, dar in discutiile neoficiale spun ca Marcu Nicu provine din zona de influenta a lui Rusanu.

Necunoscutul Marcu Nicu ar fi fost adus in Ministerul Economiei si Finantelor de finul lui Rusanu, Daniel Chitoiu. Lantul slabiciunilor este unul deja clasic pentru administratia romaneasca. Dupa ce premierul Tariceanu l-a dat afara pe Sebastian Bodu din fruntea ANAF, finul lui Rusanu, Daniel Chitoiu, a castigat sefia Fiscului.

Ulterior, Marcu Nicu a devenit director al Directiei economice si administrative din cadrul ANAF. El a fost propus pe postul de titular in Consiliul National de Integritate din partea Ministerului Economiei si Finantelor de catre acelasi Daniel Chitoiu, presedintele ANAF.

Interes

Miza pentru Rusanu: averea sa poate fi cercetata oricand de catre Agentia de Integritate, institutie special infiintata pentru verificarea averilor demnitarilor. Numele lui Dan Radu Rusanu a fost pomenit in presa pentru implicarea in afacerea SAFI sau in devalizarea Chimpex SA Constanta.

Integral in EvZ