Declaratiile de apreciere ale lui Traian Basescu la adresa Grupului de la Cluj din PSD au provocat un nou scandal in partidul lui Geoana, Ion Iliescu cerand razbunare.

Marti seara, la Realitatea TV, Traian Basescu a spus despre liderii grupului de la Cluj din PSD ca "sunt oameni cu care poti discuta", el avand o parere foarte buna despre Ioan Rus, Vasile Dancu si Vasile Puscas. In schimb, a spus Basescu, oameni ca Ion Iliescu si Viorel Hrebenciuc ar trebui sa fie inlaturati din PSD.

Afirmatiile presedintelui l-au enervat pe Ion Iliescu, nu atat din cauza ca Basescu l-a trimis din nou in istorie, cat din cauza laudelor aduse grupului de la Cluj, care nu mai departe de acum o luna ii ceruse demisia din functie.

Dupa ce a asteptat zadarnic o zi ca partidul sa aiba o reactie, respectiv sa-i sara in aparare si sa il atace pe Traian Basescu, Ion Iliescu i-a trezit ieri de dimineata devreme pe liderii PSD ca sa le reproseze ca "nu au luat pozitie oficiala" fata de atacurile lui Traian Basescu. Primul pe care l-a sunat a fost, evident, Mircea Geoana, plecat in China pentru o saptamana.

Iliescu i-a cerut acestuia "sa taxeze" interventia lui Basescu, pe care a calificat-o drept "o incalcare a mandatului constitutional de neamestec in treburile partidelor" si sa convoace Comitetul Executiv, pe a carui ordine de zi se afla propunerea de excludere din partid a vicepresedintilor Vasile Dancu si Victor Ponta.

Geoana l-a redirectionat pe presedintele de onoare al PSD catre purtatorul de cuvant al partidului, singurul lider aflat in Bucuresti.

Lui Cristian Diaconescu Iliescu i-a cerut sa emita un comunicat de presa in care sa condamne interventia lui Basescu si apoi a sunat la organizatia PSD Bucuresti, cea care a cerut excluderea din partid a reprezentantilor Grupului de la Cluj, vicepresedintii Ponta si Dancu.

Mobilizat de Iliescu, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, ieri, ca la Comitetul Executiv isi va spune clar parerea despre grupul de la Cluj, amenintand cu "surprize".

Romania Libera