Trei autori, trei teme diferite. Gicu Serban - “"La bivoli" (Ocna Sibiului 2005-2006), Cosmin Bumbut - “Aiud”, Silviu Ghetie - “Nunti” reunite intr-o expozitie de fotografie intitulata "Romania inedita" a fost vernisata joi, 5 iulie in Centro C?vico El Cerro din Coslada. Expozitia va fi deschisa publicului pana in data de 31 iulie, informeaza ICR.

GICU SERBAN

S-a nascut la Sibiu, este fotograf freelance, membru al grupului 7 zile si colaborator al agentiei Mediafax Foto, studio foto. In 2006 obtine Premiul 1 la concursul de fotoreportaje al revistei Descopera.

A participat la diverse expozitii printre care cele mai importante sunt cele realizate impreuna cu grupul 7zile, mentionand proiectul “7 ani in Maramures”. Initiator sau colaborator al unor importante proiecte fotografice desfasurate pe internet: Badorgood, Fotomagazin, Punctum, Oskar, Agora Online.

Prezentarea seriei “LACUL NEGRU- LA BIVOLI” (Ocna Sibiului 2005-2006)

“La Bivoli” s-ar putea asemana pe undeva cu un Gange local, unde oamenii stau in namol intr-un decor selenar si par ca se roaga solemn la Soare pentru sanatate.

Credinta absoluta in vindecare nu poate fi zdruncinata de nici un “ateu” (fara credinta in namol), pentru ca in general efectele bailor sarate si al impachetarilor cu namol sunt imediate. Multi vin cu incheieturi blocate sau cu dureri de oase si dupa cateva zile totul functioneaza ca uns.

Partea frumoasa a povestii este autoironia, buna dispozitie, usurinta cu care se stabilesc legaturi intre oameni aflati impreuna in suferinta, intr-o simpla balta cu noroi. Uneori cate o discutie se propaga in tot lacul si, indiferent ca se vorbeste despre politica sau medicina, se ajunge la un consens general printre... vilegiaturisti.

COSMIN BUMBUT

S-a nascut in 1968 la Baia Mare, Romania. A absolvit Academia de Teatru si Film din Bucuresti, sectia imagine si film si este unul dintre cei mai importanti artisti fotografi contemporani romani.

Si-a dedicat cariera fotografiei artistice si publicitare lucrand cu unii dintre cei mai importanti clienti de pe piata romaneasca: Coca Cola, Connex/ Vodafone Romania, Crowne Plaza Hotels, Epson, HVB- Tiriac Bank, I.D.Sarrieri, ING Bank, Kraft, Unilever, Marrito Hotels, PricewaterhouseCoopers, Procter&Gamble, Reiffeisen Bank, Renault Dacia Automobile etc.

Expozitii recente, personale si de grup:

“Espace(s) Roumain(s), in sediul central al Uniunii Europene, in Luxemburg, 2007, “Supra-expuneri/ Peisaje: intre exceptie si regula”, Timisoara, Romania, 2006, “Refugiati. Portrete de curaj”, Libraria Carturaresti, Bucuresti, Romania, 2005, “7 Zile” Rosia Montana, Romania, 2006.

Prezentarea seriei “AIUD”

Inchisoarea de maxima securitate de la Aiud a fost construita in 1857. Intre 1944 si 1964, penitenciarul era cunoscut ca fiind unul dintre cele mai dure inchisori politice din Romania. Multe personalitati politice reprezentative din Romania a fost inchise aici, unii chiar murind in acest loc.

Cosmin Bumbut si-a petrecut acolo 40 de zile, timp de mai bine de un an, apropiindu-se -doar ziua- de detinuti si de ocupatiile lor zilnice.

SILVIU GHETIE

S-a nascut in 21 octombrie 1967 in Baia Sprie, intr-o zona pitoreasca din nordul Romaniei (Maramures). A publicat in multe reviste romanesti: Clipa, Dilema, Povesti adevarate, Gazeta sportului, Foto-model, Academia Catavencu, Kilometrul 0, si in publicatii straine Der Spiegel (Germania), K?rier (Austria), Rzeczpospolita (Polonia), Lenswork (SUA), DPhoto (Ucraina).

Expozitii recente, personale si de grup:

Primorsko, Bulgaria 2006, Niavaran Art gallery Teheran, 2005, Casa Matei, Cluj, 2005, galeriile Milenium, Baia mare, 2006, Muzeul de Arta Cluj, 2006, galeriile Anaid Bucuresti, 2006, ASTRA Film Fest Sibiu, 2006.

Prezentarea seriei “NUNTI”

"Nunta este prin definitie, o promisiune a legamantului pe care perechea o face multimii. Intre cei doi si multime, intre aceste doua linii ale frontului ma aflu eu-fotograful, ca un soi de corespondent de razboi. Descatusarea energiilor, veselia excesiva, atitudinile necenzurate, ironia, bucuria si ridicolul unor situatii specifice oricarei nunti sunt tintele mele preferate”.