Motivele au fost cererea mare pentru iPhone si o potentiala preluare a lantului hotelier de catre fondul de investitii Blackstone. Indicele Nasdaq Composite a ajuns joi la valoarea de 2.656 de puncte, cu 0,45% peste ziua precedenta, sustinut in special de aprecierea titlurilor Apple si Hilton.

Actiunile companiei din Cupertino, Statele Unite, au crescut ieri cu 4,4 procente, atingand un pret pe titlu de 132,7 dolari, ca efect al vanzarilor peste asteptari inregistrate de gadgetul iPhone.

Actiunile Apple au crescut si la Bursa din Frankfurt cu 1,5 procente, inchizand la pretul de 97,7 euro pe unitate. Acest lucru face din Apple una dintre cele mai performante companii americane listate pe bursele straine.

La cresterea indicelui Nasdaq Composite au pus umarul serios si actiunile grupului hotelier Hilton. Acestea au crescut puternic dupa ce, marti, compania de investitii Blackstone Group a facut o oferta de 20 de miliarde de dolari pentru preluarea lantului hotelier.

Stirea posibilei achizitii a ridicat cotatia titlurilor Hilton cu 25,9%, acestea atingand un pret pe unitate de 45,3 dolari. Implicit si titlurile Blackstone s-au apreciat cu 3,1%, la 30,6 dolari pe titlu.

Integral in EvZ

de Adrian Popa