Batalia pentru Parcul Bordei si zecile de milioane de euro din jurul investitiei controversatului om de afaceri Costel Costanda au ajuns la cel mai inalt nivel. Ieri, presedintele Basescu a lansat tocmai de la Uricani un atac-surpriza la adresa primarului general al Capitalei, Adriean Videanu.

Seful statului si-a exprimat, vineri, curiozitatea fata de modul in care institutiile statului se raporteaza la banii publici si la cei privati, sustinand ca acestea manifesta o grija speciala pentru sectorul privat.

„De curand, in Bucuresti, a fost un om de afaceri, deci vorbim de bani privati, ce si-a permis sa ceara despagubiri pentru ca nu a aprobat Consiliul General sa incalce Planul de Urbanism General al Bucurestiului. In acest caz, instanta i-a dat despagubiri de 17 milioane de dolari, bani pe care-i foloseste ca santaj acum pentru consiliu”, a declarat presedintele.

alutareReferirea pare sa fie destul de clara: personaje pozitive in povestirea sefului statului sunt consilierii Capitalei, iar rolul negativ ii apartine fostului sau coleg de partid Adriean Videanu, cel care-l sustine pana in panzele albe pe betonatorul Parcului Bordei, Costel Costanda.

Sarja lui Traian Basescu pare mai degraba o repozitionare de ultim moment, avand in vedere ca toata povestea Parcului Bordei il are la origine pe primarul Traian Basescu, cel care si-a pus primul semnatura in beneficiul lui Costanda.

Integral in Gandul