Parlamentarii nu au fost interesati sa vada ce averi au membrii Consiliului National de Integritate. Candidatilor pentru CNI nu li s-a cerut nicio declaratie de avere nici la audierea lor in Comisia Juridica a Senatului si nici la validarea in plen, in ciuda faptului ca ei organizeaza concursul prin care este desemnat seful Agentiei Nationale de Integritate.

Rolul CNI merge si mai departe. Membrii Consiliului vor primi rapoarte trimestriale de la seful ANI privind activitatea agentiei in ceea ce priveste controlul averilor demnitarilor, pot face recomandari privind politica ANI si pot propune chiar revocarea presedintelui Agentiei.

Click here to find out more!

Cu toate acestea, nici un senator nu a avut curiozitatea sa-i intrebe cu ce averi intra in Consiliul National de Integritate. In cele mai multe cazuri, desi e vorba de functionari publici, declaratiile de avere sunt de negasit.

Spre exemplu, reprezentantul PD Marian Zlotea, care este si consilier general al Bucurestiului, apare pe site-ul primariei cu o declaratie de avere din 2005.

Seful Consiliului a agonisit de prin CA-uri

Seful Consiliului National de Integritate Marcu Nicu sta bine cu finantele. Omul pus de liberali in fruntea CNI a facut o mica avere, mai ales in anii in care a fost sef al Directiei Silvice ROMSILVA Dolj.

Conform declaratiei de avere depuse pe site-ul ANAF, unde ocupa functia de sef al Directiei Economice si Administrative, Marcu Nicu are doua case in judetul Dolj. Prima casa e cumparata in 1993 impreuna cu sotia in localitatea Bailesti Dolj si are 125 de metri patrati.

Integral in Gandul