Ministrul transporturilor nu va lua nicio masura impotriva lui Dorin Covrig, care a furat 2.000 de euro din banii TAROM, pentru ca prejudiciul s-a recuperat. Astfel, orice casiera de la SNCFR poate lua cu imprumut banii de pe bilete si sa mearga in concediu.

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, se declara de acord cu indiferenta conducerii TAROM fata de furtul din banii companiei. Cazul concret este cel al lui Dorin Covrig, individul care a sustras 2.000 de euro din casierie, dar a fost iertat pe motiv ca prejudiciul a fost recuperat.

Orban a declarat pentru „Gardianul“ ca, atat timp cat s-a recuperat prejudiciul, TAROM nu mai avea de ce sa depuna plangere penala. Ne permitem sa il intrebam pe ministrul transporturilor cum va reactiona daca pilotii de la TAROM vor incepe sa plece in concedii cu avionul din dotare sau casierele de la SNCFR sa ia banii de pe bilete si sa mearga la Mall, la coafor sau la mare?

Socant raspunsul lui Ludovic Orban in cazul „Dorin Covrig“! Incercand sa aflam pozitia mai-marelui peste minister si deci peste TAROM, Orban ne-a raspuns ca stie bine cazul „Covrig“. Demnitarul s-a declarat de acord cu faptul ca cei de la TAROM nu au depus plangere penala „pentru ca s-a recuperat prejudiciul“.

Ce-ar insemna ca de maine toti angajatii care sunt in subordinea lui Orban si care lucreaza cu bani publici sa bage mana in gestiune si sa plece care-ncotro? Daca ar fi sa-l credem pe cuvant pe Ludovic Orban, casierele de la SNCFR pot linistite sa ia banii din incasarile pe bilete si sa mearga la coafor sau la mare.

Totul este ca, intr-o perioada oarecare de timp cineva sa achite „imprumutul“, iar hotul va scapa nepedepsit. Altfel cazul chiar poate deveni unul serios, penal.

Integral in Gardianul

de Augustin Andreiu