Compania de asigurari de viata Grawe, membra a grupului austriac cu acelasi nume, intentioneaza sa cumpere pana la sfarsitul acestui an pachetul majoritar al uneia dintre primele zece societati de asigurare de pe piata, care sa practice atat asigurari de viata, cat si generale.

"Suntem acum in discutii cu doua companii de asigurari din top zece. Este vorba despre companii care practica atat asigurari generale, cat si asigurari de viata", a declarat pentru ZF Peter Kasyk, directorul general al Grawe.

El nu a precizat numele acestor companii. Anul trecut, primele zece societati de pe piata asigurarilor au fost Allianz-Tiriac, Asirom, Omniasig, Asiban, ING Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Astra-Uniqa, Generali, Unita si BT Asigurari.

Kasyk sustine ca nu este vorba despre Asirom, Astra-Uniqa sau Omniasig. Avand in vedere ca actionarii Allianz-Tiriac, BCR Asigurari, Generali sau Unita nu si-au anuntat intentia de a-si vinde participatiile, iar ING este specializata pe asigurari de viata, Grawe ar putea fi in discutii cu Asiban si BT Asigurari.

Asiban este controlata de patru banci: CEC, BRD-SocGen, BCR si Banca Transilvania. Ultimele trei institutii de credit au anuntat ca vor sa isi vanda actiunile detinute la companie.

Integral in Ziarul Financiar