Companiile franceze prezente pe piata romaneasca au realizat, pana in prezent, investitii directe de peste 3,5 miliarde de euro, a declarat Ambasadorul Frantei in Romania, Herve Bolot, citat de Rompres si ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

"La ora actuala, daca este sa consideram nu doar investitiile ci si profitul care a fost reinvestit, companiile franceze au realizat investitii in Romania de 3,5 miliarde euro, poate chiar mai mult", a spus Herve Bolot, cu ocazia celei de-a patra editii a manifestarii "Journee France", organizat la resedinta Ambasadorului Frantei de la Bucuresti.

Ambasadorul a subliniat ca, in comparatie cu Austria, care conduce in topul investitiilor straine in Romania, companiile franceze au un portofoliu mai diversificat, fiind prezente in toate sectoarele de activitate.

Presedintele BRD - Groupe Societe General, Patrick Gelin, a spus ca, daca este luata in considerare valoarea de piata a companiilor franceze din Romania, suma investitiilor directe ar fi mult mai importanta.

Integral in Smart Financial