Cand s-a anuntat ca Bah?muteanca si Prigoana vor avea propriul show, nu oriunde, ci la importanta Antena 1, tara s-a impartit in doua. Pe de o parte, cei care au oftat a dezolare, fiindu-le din ce in ce mai clar ca Romania se transforma intr-un circ deprimant.

De cealalta parte, tabara care a tras un chiot entuziast, fiindu-le din ce in ce mai clar ca Romania se transforma in ce trebuie. In tara tuturor mojiciilor legitimate de televiziune, in tara ocarilor devenite sinonime cu divertismentul, in tara nemultumita ca nu-si poate ridica poalele decat pana la crestet.

Un neavizat ar fi putut pronostica, sigur pe el: la aceasta emisiune se vor uita pensionarii, amatorii de barfe si scandaluri, niscaiva pierde-vara a caror principala distractie e privitul pe gaura cheii. Populatia trecuta de prima tinerete, care n-are educatie, mijloace materiale si psihicul necesar pentru a gasi metode mai rasarite de a se amuza.

Tot ar fi ramas loc de speranta ca pustimea, obisnuita cu cele mai variate si mai rafinate mijloace de a-si pierde timpul, va fi ferita de noua primejdie.

„Dedulciti” la tehnica de ultima ora, internet, jocuri pe computer, filme de cea mai noua generatie, ba chiar si cluburi si discoteci, tinerii or sa se tina departe de show-ul doldora de jigniri „dragastoase”, conflicte topesti etalate cu maxima dezinvoltura si gaunosenie cu staif. Macar ei, care n-au trait o viata lipiti de televizorul cu milieu si peste de sticla.

Mai mare greseala nici ca se putea comite. Saptamana trecuta am urmarit ceva din „Bahmuteanu si Prigoana - povestea continua”, emisiunea care-i da cuplului posibilitatea sa traiasca sub atenta supraveghere a camerelor de filmat.

Integral in Gandul