Castigatorul ultimelor patru editii ale turneului londonez, elvetianul Roger Federer mai are un singur pas de facut pentru a egala recordul lui Bjorn Borg de cinci victorii consecutive la Wimbledon, realizat intre 1976 si 1980. Suedezul s-a aflat in tribuna Arenei Centrale, pentru a-l privi pe urmasul sau la acest record.

In semifinale, Federer a trecut de francezul Richard Gasquet in trei seturi, scor 7-5, 6-3, 6-4. Elvetianul a dominat partida la toate capitolele, reusind 20 de asi, fata de 4 ai francezului, 47 de lovituri castigatoare si doar 21 de erori nefortate, in timp ce Gasquet a avut 25 de lovituri castigatoare, dar 14 erori, intre care si o dubla greseala.

Francezul n-a reusit sa fructifice nici o minge de break, din trei avute, in timp ce Federer a avut un procentaj de 75% la acest capitol, convertind trei din patru sanse.

In finala, principalul favorit al turneului il va intalni pe principalul sau rival, spaniolul Rafael Nadal, cap de serie numarul 2. In penultimul act, Nadal a profitat de abandonul sarbului Novak Djokovic, care a fost obligat sa se retraga din cauza unei accidentari cand scorul era favorabil spaniolului: 3-6, 6-1, 4-1.