Romania este prezenta cu cinci tranzactii imobiliare in topul tarilor din regiunea Europei, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) unde au fost incheiate cele mai mari preluari in prima jumatate a anului. Volumul total al celor cinci tranzactii este de 480 de milioane de euro, in timp ce achizitiile imobiliare din regiune au totalizat 21,9 miliarde de euro.

Franta si Rusia au inregistrat acelasi numar de tranzactii ca Romania, dar volumul investitiilor a fost de circa 3,5 miliarde de euro si respectiv 488 milioane de euro. In Romania, cea mai mare achizitie a fost realizata de fondul austriac de investitii Immoeast, prin preluarea centrului comercial Polus Center Constanta, pentru 185 milioane de euro, la un randament de 6,5%.

Totodata, Immoeast a incheiat si a doua tranzactie ca marime din Romania, dupa ce a platit 110 milioane de euro pentru proiectul de birouri S-Park din Bucuresti, cu un randament de 6,5%.

Fondul austriac a mai preluat doua proprietati din Bucuresti si Galati, respectiv proiectul de birouri S-Park si centrul comercial Euromall si a platit 65 de milioane de euro pentru primul proiect si 60 de milioane de euro pentru cel de-al doilea.