Piata asigurarilor va creste in acest an pana la aproximativ opt miliarde de lei, fata de peste 5,72 miliarde lei anul trecut, contributia majora la formarea primelor subscrise urmand sa fie adusa in continuare de asigurarile generale.

Anul trecut, piata asigurarilor a inregistrat o crestere de 23,68% comparativ cu rezultatele obtinute in 2005, volumul primelor brute subscrise depasind valoarea de 5,7 miliarde lei. Asigurarile generale au continuat sa detina ponderea majoritara in total prime brute subscrise, respectiv de 80,1%, nivel mai mare chiar decat cel inregistrat in anul anterior (de 76,5%).

In topul asiguratorilor conduce Alianz Tiriac, cu prime brute subscrise in valoare de peste 1,1 miliarde lei si o cota de piata de 19,5%. Pe locul secund se plaseaza Asirom cu prime brute subscrise de circa 600 de milioane lei si o cota de piata de 10,5%.

Urmeaza Omniasig cu prime brute subscrise in valoare de peste 536 milioane lei si cu o pondere in total piata de 9,4%, apoi Asiban, ING Asigurari de Viata si BCR Asigurari.