"Constructia imobilelor de birouri de clasa A precum Nord City Tower confirma tendintele pietei inregistrate in ultimii ani. in momentul de fata, exista numeroase proiecte pentru cladiri de birouri, majoritatea localizate in zone secundare sau out-of-town, care vor conduce la un echilibru intre cerere si oferta in urmatorii trei-patru ani.

Astfel, din cauza lipsei de terenuri pentru dezvoltarea unor proiecte in zona centrala, tot mai multi investitori aleg zonele secundare si de la periferie care beneficiaza de infrastructura potrivita.

Deficitul de spatii de birouri si cererea in continua crestere vor determina si in viitorul apropiat o valoare ridicata a chiriilor pentru cladirile de clasa A, cu atat mai mult cu cat, in prezent, in Bucuresti, rata de neocupare a spatiilor de birouri este de sub trei la suta", a precizat Florin Sorea.

Nord City Tower, o cladire de birouri din clasa AAA, va aduce din septembrie 2007, peste 9.700 metri patrati de spatii de inchiriat, printr-o investitie de 16 milioane de euro a companiei Nord City. Cladirea, amplasata in zona Pipera, un nod comercial important, va avea circa 12.