Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismaneanu si Dan Tapalaga au anunta intr-o conferinta de presa ca vor da in judecta ziarele Ziua, Romania Mare si Tricolorul pentru calomnie si injurii. Cei trei acuza ca impotriva lor s-au dus adevarate campanii de presa si s-au spus numai minciuni adugandu-le astfel o grava atingere demnitatii, imaginii si reputatiei.

Cei trei vor fi reprezentati in instanta de Valeriu Stoica.

Daca Gabriel Liiceanu si Dan Tapalaga vor da in judecata Ziua, Vladimir Tismaneanu va da in judecata Romania Mare si Tricolorul.

Liiceanu acuza Ziua si pe si pe directorul acesteia, Sorin Rosca Stanescu, ca au inceput "campania de defaimare" impotriva sa dupa ce a semnat "Apelul intelectualilor" pentru sustinerea lui Traian Basescu. Cunoscutul jurnalist Dan Tapalaga acuza Ziua ca in articolul "Furt la justitie", publicat in luna mai, numele sau a fost folosit abuziv si mincinos.

Vladimir Tismaneanu cheama in judecata cele doua publicatii amintite pentru ca au publicat articole mincinoase la adresa sa, articole ce au cuprins afirmatii antisemite si chiar amenintari.

Gabriel Liiceanu si Vladimir Tismaneanu vor cere daune morale in valoare de cate 100.000 de euro, in timp ce Dan Tapalaga va cere 10.000 de euro, pe care-i va dona unui centru sau unei facultati de Jurnalism care sa sustina cursuri de Etica Jurnalistica.