Grupul britanic de telefonie mobila Vodafone a anuntat, duminica, faptul ca ar putea fi interesat in a investi intr-un operator de telefonie mobila din Vietnam, ca parte a strategiei companiei de extindere in pietele emergente, transmite Financial Times.

Vodafone mizeaza pe faptul ca ar putea cumpara, poate chiar pana la sfarsitul acestui an, pachete minoritare de actiuni in cadrul anumitor operatori de telefonie mobila controlati de stat.

Cel mai mare grup de telefonie mobila din lume, in functie de venituri, a confirmat faptul ca, in luna iunie a acestui an, a deschis un birou in orasul Hanoi din Vietnam, pentru a monitoriza oportunitatile de privatizare din aceasta tara.

“Interesul Vodafone pentru un pachet de actiuni in cadrul unui operator de telefonie mobila vietnamez este inca la inceput. Am deschis un birou in Hanoi pentru a monitoriza situatia”, au anuntat oficialii companiei, citati de Financial Times.

Este posibil ca Vodafone sa se alature astfel altor catorva grupuri de telefonie mobila interesate de potentialul de crestere mare, existent pe piata din Vietnam. Cotidianul britanic noteaza ca numai 21% din populatia vietnameza detine telefoane mobile, potrivit firmei de cercetare, Wireless Intelligence.

In luna mai, Vodafone a finalizat cea de-a treia mare tranzactie facuta vreodata, dupa ce a platit 10,9 miliarde dolari pentru a detine controlul asupra Hutchison Essar, al patrulea operator de telefonie mobila din India ca marime. Piata de telefonie mobila din India inregistreaza, in prezent, cel mai ridicat nivel de crestere din lume.