Pasionatii filmului asteapta cu sufletul la gura lansarea peliculei The Golden Compass, prima parte a trilogiei bazata pe cartile fantastice pentru copii His Dark Materials, scrise de Philip Pullman. Pana in decembrie, cand va rula pe marile ecrane, Sega dezvaluie impatimitilor genului, noi detalii despre jocul creat dupa film.

Jucatorii vor avea sansa sa intre in pielea personajului principal al trilogiei Lyra si vor putea juca si cu Byrnison, un urs polar razboinic cu care se imprieteneste Lyra pe parcursul aventurii ei.

Lyra Belacqua va trece prin aventuri cutremuratoare. Unchiul ei, Lord Asriel, a fost intemnitat, prietenul ei cel mai bun, Roger, a fost rapit, iar acum trebuie sa porneasca in misiune pentru a-i salva. Este insotita de animalul ei, Pan, si de un urs polar urias.

Aventurierii se ghideaza in drumul lor dupa misteriosul compas auriu (The Golden Compass), considerat un dispozitiv care dezvaluie adevaruri si le arata calea.

Vezi trailerul filmului

Creatorii jocului dezvaluie ca peisajele din film vor fi prezente si in joc si, foarte interesant, vocile unor actori principali ai filmului (Daniel Craig si Nicole Kidman) vor fi imprumutate jocului.

Un film care te tine cu sufletul la gura

In film, Lyra porneste intr-o fascinanta aventura intr-o lume paralela pentru a-si salva cel mai bun prieten si a afla totodata originea prafului, o particula elementara ce constituie dovada producerii Pacatului Originar. Ea este ajutata de ursi fermecati, vrajitoare bune si o multime de personaje fantastice.

Praful pare sa fie mai putin atras de inocenta copiilor, prin urmare Biserica face infioratoare experimente asupra lui in tinuturile inghetate de la Polul Nord, avand drept cobai copii rapiti.

Tot filmul este, de fapt, povestea a doi copii ce traiesc in lumi paralele, si sunt inconjurati de mai multe creaturi magice. Avand un ton mult mai sumbru decat seria Harry Potter, His Dark Materials abordeaza temele copilariei, inocentei si pacatului, combinand magia, stiinta si tehnologia.

Pelicula este regizata de Chris Weitz si ii are in distributie pe Nicole Kidman, Daniel Craig , Eva Green si Kevin Bacon.

Thriller, fantezie, familie, drama, aventura si actiune in acelasi timp, The Golden Compass va fi lansat in SUA in 7 decembrie 2007, iar in Romania va avea premiera in 14 decembrie.