Directorul taberei, Dan Nicolae Rahau, a declarat ca dincolo de febra brusca si ameteli, sunt foarte putini cei care au prezentat deranjamente stomacale, astfel incat sa se banuiasca o toxiinfectie alimentara.

Rahau a mai spus ca multi dintre cei internati au mancat si alte produse in timpul zilei, iar in ultimele doua zile temperaturile au fost foarte ridicate si apa marii extrem de rece.

Autoritatile au declansat deja o ancheta pentru a stabili cauza imbolnavirii. Inspectorii sanitari au prelevat probe de la cantina taberei si au facut analize personalului angajat, urmand sa stabileasca daca imbolnavirile au fost cauzate de mancarea din tabara.

In urma scandalului declansat, si Autoritatea Nationala de Tineret a decis sa demareze un control la Complexul Navodari.

Corpul de Control al Guvernului a inceput propria sa ancheta, vizitand deja tabara. De asemenea, in aceasta saptamana vor fi verificate conditiile de siguranta alimentara si furnizarea de servicii turistice de catre hoteluri, restaurante si tabere scolare de pe litoral.