In urma unei sesizari postate pe site-ul Domnuleprimar.ro, Primaria Azuga evalueaza posibilitatea construirii unui Skate Park pe Valea Prahovei. Propunerea apartine unor tineri din Azuga, pasionati de acest sport.

“Vrem Skatepark!... Un loc special amenajat in care practicantii sporturilor extreme sa se poata "dezlantui"... Suntem 100% convinsi ca ne va prinde bine si din punct de vedere al economiei.. De ce?.. pentru ca vor fi atrasi practicantii si din alte orase mari (Brasov, Ploiesti.. etc).

Acest tip de sporturi nu este la fel de poplar ca si Basketballul, Fotballul etc.. dar totusi sunt mult mai frumoase (parerea multor tineri)..

oferind mult mai multe satisfactii! sa nu uitam si de tinerii biciclisti ai orasului, care sunt recunoscuti la nivel national si nu pot evolua pentru ca nu au nici un traseu legal amenajat!”, au spus tinerii in sesizarea postata pe Domnuleprimar.ro pentru Primaria localitatii Azuga.

Realizarea unui Skate Park in Azuga ar constitui o investitie de impact nu numai pentru locuitori, deoarece printre beneficiarii proiectului s-ar numara si turistii, prezenti in numar mare pe Valea Prahovei.

Skating-ul ar putea deveni o alternativa neconventionala pentru turisti, mai ales in afara sezonuluii, cand partiile de schi sau patinoarele sunt impracticabile. De asemenea, in parc ar putea fi amenajate, in opinia tinerilor, si piste speciale pentru biciclisti.

Proiectul se gaseste in faza incipienta, insa primarul localitatii Azuga, Gheorghe Adrian Purcaru, si-a exprimat totala deschidere fata de realizarea acestuia. El i-a invitat pe tinerii pasionati de skating la o intalnire in care sa stabileasca detaliile proiectului.

“Sunt bucuros ca aveti o asemenea initiativa si va sunt alaturi pentru realizarea Skate Park-ului”, a declarat Gheorghe Adrian Purcaru.

Un astfel de proiect a mai fost realizat de Primaria Cluj-Napooca in colaborare cu UPC, insa dimensiunea si dotarile Skate-Park-ului clujean nu intrunesc standardele necesare unei bune desfasurari pentru amatorii acestui sport.