Comisia de privatizare a Automobile Craiova a solicitat reprezentantilor companiei Ford completarea unor documente de participare, astfel incat negocierile pentru vanzarea fabricii din Craiova, programate initial luni, au fost amanate, se arata intr-un comunicat al AVAS. Ford este singurul ofertant pentru fabrica de la Craiova.

Oficialii companiei Ford si-au luat angajamentul ca, pana la sfarsitul acestei saptamani, sa puna la dispozitia AVAS documentele solicitate. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii AVAS nu au dat informatii despre documentele de participare care trebuie completate, declarand ca acestea sunt confidentiale.

Potrivit legii, AVAS poate solicita si accepta completari si precizari la documentele depuse de ofertanti.

Sebastian Vladescu, presedintele comisiei de privatizare, a declarat vineri ca tranzactia ar putea fi incheiata pana la 1 septembrie. Ford ar urma sa preia 72,4% din actiunile fabricii de automobile de la Craiova.

Oferte neangajante au mai depus General Motors Corporation, Ford Motors Company si compania Russian Machines, parte a grupului rus Basic Element controlat de Oleg Deripaska, unul dintre cei mai bogati oameni din lume.