Presedintele Traian Basescu a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. sesizarea cu privire la verificarea conditiilor sistarii operatiunilor de constructie efectuate pe drumul national

66 A Uricani-Campul lui Neag-Herculane. Potrivit comunicatului Presedintiei, obiectivul a fost inclus pe lista investiilor ce trebuie executate in perioada 2006-2008.

Seful statului considera ca oprirea lucrarilor nu duce doar la pierderi materiale, fiind deja investite 1.000 de miliarde de lei vechi, ci impiedica si dezvoltarea regiunii Vaii Jiului. De asemenea, actualul stadiu al DN 66 pe acea portiune "poate prezenta un pericol major de accidente pentru oameni, precum si pentru animalele din rezervatia Retezat si are consecinte negative asupra mediului."

Traian Basescu a cerut Parchetului sa verifice "daca ratiunea pentru care lucrarile respective au fost sistate si daca modul de gestionare a acestei operatiuni, respectiv prevederea sau nu a unor lucrari de conservare, nu intra sub incidenta legii penale".