Suzuki pregateste ofensiva europeana prin dezvaluirea celui mai nou model al sau: Splash. Acesta isi va face debutul oficial abia la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie, comercializarea sa urmand sa inceapa la inceputul anului viitor. Splash preia liniile de design ale conceptului cu acelasi nume prezentat in 2006 la Salonul Auto de la Paris si imprumuta platforma actualului Swift.

Modelul compact de clasa mica vine cu un look nou si cu trei tipuri de motorizari si se adreseaza unui public care doreste un MPV de dimensiuni reduse (3.75 metri) cu spatiu pentru cinci persoane. Pentru cei care opteaza pentru versiunile benzina, Suzuki a pregatit doua propulsoare: unul cu trei cilindri de 1.0 litri si 65 de cai putere si unul de 1.2 litri cu patru cilindri si 86 de cai putere.

Singura unitate pe motorina va fi asigurata de Fiat si va fi un propulsor de 1.3 litri si 75 de cai putere.

Toate versiunile de motorizare vor dispune de o transmisie manuala cu cinci trepe, pentru motorizarea de 1.2 litri putandu-se opta si pentru o cutie automata cu patru rapoarte. Toate propulsoarele indeplinesc noremele Euro4 si se pot lauda cu emisii CO2 intre 120 si 140g/km.

In ceea ce priveste siguranta pasagerilor, Suzuki ofera pentru Splash dotari ca: ABS, ESP, 6 airbaguri, celula de siguranta a habitaclului si centuri pretensionate pentru locurile din spate.

integral in Automarket