Peste 6 milioane de masini in 2007. Asa suna intentiile. In plus, o noua fabrica in Statele Unite, daca dolarul ramane in continuare slab fata de euro.

Martin Winterkorn, CEO la Volkswagen, a afirmat recent, intr-un interviu citat de Dow Jones Newswires, ca doreste sa produca peste 6 milioane de masini in 2007, cu 10% mai mult decat in anul precedent.

Cu aceeasi ocazie au fost anuntate planurile de deschidere a unei fabrici in Statele Unite “daca dolarul va ramane in continuare slab fata de euro”.

Aspectul este extrem de interesant de urmarit, mai ales prin prisma pietei Forex. O companie de talia Volkswagen, prima in Europa ca numar de masini vandute, dispune cu siguranta de fonduri importante pentru cele mai bune studii pe termen mediu si lung asupra cotatiei EURUSD.

Daca decizia finala va fi luata impotriva dechiderii unei fabrici, ar putea insemna fie ca estimarea va arata un dolar in crestere fata de euro, fie ca investitia va fi neprofitabila, data fiind piata deja supraaglomerata din regiune.

Insa, daca decizia finala va fi favorabila, vom putea avea o indicatie ca dolarul isi va mentine trend-ul descendent. Sigur, nu exista o garantie in asta, dar macar vom avea gratis concluziile unui research extrem de scump...

Voi ce credeti, ce decizie va lua VW?

  • Comentati aici