28 dintre copiii de la Navodari, confirmati cu salmonella

de B.B.     HotNews.ro
Marţi, 10 iulie 2007, 0:00



"Ministrul Educatiei Cristian Adomnitei a emis astazi un ordin prin care se precizeaza ca Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT), Inspectoratele Scolare Judetene, Directiile Judetene pentru Tineret si unitatile scolare au obligatia de a colabora in vederea organizarii si desfasurarii taberelor pentru copii, elevi si tineret" se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Educatiei.

Potrivit documentului, ANT are obligatia de a verifica si controla indeplinirea conditiilor de acreditare atat a centrelor proprii, cat si a taberelor private.

La randul lor, Directiile Judetene pentru Tineret au obligatia de a comunica Inspectoratelor Scolare Judetene si unitatilor scolare oferta de tabere, precum si orice alta modificare efectuata in privinta acreditarilor.

Primele spitalizari ale copiilor si profesorilor din tabara de la Navodari au fost inregistrate duminica, ele continuand pana in prezent.

Cantina a fost inchisa luni, pentru prelevare de probe, dezinfectie si dezinsectie, iar copiilor care se mai afla in tabara li se da mancare rece.

La unitatea cu pricina se desfasoara anchete ale Corpului de control al Guvernulu, ale Ministerului Sanatatii si ale Autoritatii sanitar veterinare.

In prezent sunt spitalizate 75 de persoane din tabara de la Navodari, alte 13 fiind externate pe propria raspundere.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


88 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Insolatia, bat-o vina (Marţi, 10 iulie 2007, 14:12)

    ionut [anonim]

    Unde e acum seful taberei navodari, care sustinea sus si tare ca insolatia e de vina, nicicum mancarea expirata pe care le-au dat-o copiilor?

    Pe zi ce trece, imi e tot mai sila de romanii din Romania...frumoasa tara, pacat ca e locuita de romani...
  • 0 (0 voturi)    
    Numai la noi (Marţi, 10 iulie 2007, 14:28)

    Alina [anonim]

    Cei responsabili ar trebui sa plateasca. Ceea ce au facut nu poate fi depasit decat de crime. Este ingrozitor sa fi bolnav de salmonela si cei care au avut aceasta boala stiu ce spun. Daca esti mai firav si ai sistemul imunitar slabit poti chiar sa mori daca nu ajungi la timp la spital.
    Cantinele statului ar trebui sa fie si verificate din cand in cand sa nu se ajunga la asa ceva. Unde sunt inspectorii sanitari?
  • 0 (0 voturi)    
    cine plateste? (Marţi, 10 iulie 2007, 15:14)

    salmonela??? [anonim]

    Conducerea cantinei si a taberei ar trebui sa plateasca cu libertatea pentru ce s-a intamplat. Este inacceptabil asa ceva! Nici nu stiti cat de ingrozitoare este aceasta infectie, iti poate schimba viata. In toata tara se vinde mancare stricata, trebuie sa fii tot timpul cu ochii in patru. Daca cineva e prins ca te otraveste (practic asta iti face) primeste cel mult o amenda usoara, dar in cele mai multe cazuri nu pateste nimic. In Europa asta este o fapta penala grava. De obicei restaurantul dovedit ca a imbolnavit oameni este inchis definitiv, iar patronul poate face chiar si inchisoare, daca se dovedeste ca a facut-o cu buna stiinta. Plus daune civile. Sper ca cei afectati se vor constitui parte civila si vor cere daune nemernicilor care i-au bagat in spital. Este incredibil cat de nenorociti pot fi unii. Sunt gata sa calce pe cadavre (literalmente) ca sa castige ei un leu in plus. Si sunt multi din astia, asa ca atentie unde si ce mancati.
  • 0 (0 voturi)    
    niste intrebari... nevinovate (Marţi, 10 iulie 2007, 15:30)

    cip [anonim]

    Haideti sa analizam putin problema... credeti ca mancarea s-a alterat acolo, in tabara, sau a fost adusa in starea asta? Pai sa vedem... daca se altera in tabara inseamna ca ea a fost platita la pret de mancare buna, deci nici un castig pentru conducere. Dar daca a fost cumparata alterata gata, la un sfert de pret? Iata o sursa de venit! Daca urmarim firul banilor intotdeauna ajungem la vinovati. Acum... de unde poate proveni o mare cantitate de carne alterata, la un pret modic? De la depozitele de carne? Nu, ca acolo carnea e congelata si nu se altereaza. Poate de la supermarket? Pe usa din fata in nici un caz. Dar ce se intampla cu carnea care se altereaza in galantare, aceea "proaspata", dar care ramane nevanduta? Pai se distruge, o sa credeti. Dar sa distrugi o marfa care se poate vinde? Cum cui sa o vinzi? La tabere, la cantine, la procesatori... Oficial carnea se distruge, neoficial insa... e pacat de ea. Retele de trafic cu carne stricata au fost descoperite si in Franta si in Germania si in alte tari. Numai la noi nu, si sincer nici nu ma astept sa aud de vreuna. Oficial ne merge bine...
  • 0 (0 voturi)    
    De fapt (Marţi, 10 iulie 2007, 16:06)

    dinu [anonim]

    Este vorba de temperaturi ridicate ale aerului (38C) si apa marii foarte rece (10-11C) ...

    Bai ce distrusi. Cu acte in regula!

    Si cati se imbolnavesc dar nu se aude in presa. Acum era prea de tot pentru ca erau cu zecile ....


    Suntem distrusi ca tara si popor!
  • 0 (0 voturi)    
    citi dintre voi... (Marţi, 10 iulie 2007, 16:51)

    loco [anonim]

    ...ati mincat mici la mare? sau alte produse din astea gatite pe faleza sau in parc? Eu unul nu am avut curajul asta de vreo 20 de ani. Ma intreb sint oare inspectori pe undeva? Sau nu se poate pune baza nici in ei?
  • 0 (0 voturi)    
    vest (Marţi, 10 iulie 2007, 19:15)

    ion [anonim]

    De unde rezulta ca nu sunt chiar tampiti occidentalii care sunt adesea acuzati de "paranoia" pt diferite legi, gen:
    - carnea cruda spalata acasa si nu in parcurile unde umbla copiii desculti, chiar daca "nu li s-au intamplat nimic bunicilor nostri desi nu stiau de salmonella"
    - car-seat obligatoriu pt copiii pana in 8 ani
    - avertismente de SARS versus "veniti la mare ca vaduva neagra nu va face nimic decat daca va inteapa"
  • 0 (0 voturi)    
    zic si eu ca nr 1 (Marţi, 10 iulie 2007, 20:22)

    ovidelul [anonim]

    exact la asta ma gandeam si eu. cum naiba poti minti in halul asta, ca avut insolatie 70 de copii deodata? ce e aia, foarte cald aerul, iar apa foarte rece? tocmai in iulie? omul ala mintea fara sa clipeasca la televizor. pana la urma si-a aparat cozonacul propriu. ce ma supara este gandul ca in afara de vreo maxim 2 salarii retinute si un averstisment, poate un 30% retinut bucatarului sef, nu vor fi mari sanctiuni. as putea paria ca nea nea caisa va fi tot sefutz pe litoral la anul.
  • 0 (0 voturi)    
    salmonella asta (Miercuri, 11 iulie 2007, 11:23)

    seby [anonim]

    nush daca oamenii astia din tabara au avut pic de minte cand lea dat copiilor mancarea aia. sunt sigur ca ei stiau f bn ca mancarea e vai de ea dar ce au zis ei..."ori porci ori copii tot aia e..banu conteaza"
  • 0 (0 voturi)    
    rectificare (Miercuri, 11 iulie 2007, 21:39)

    seby [anonim]

    nush daca oamenii astia din tabara au avut pic de minte cand LE-AU dat....mam grabit sa scriu........dar macar mam corectat:D
  • 0 (0 voturi)    
    ce sa facem? (Miercuri, 11 iulie 2007, 22:03)

    alexandra [anonim]

    eu ar trebui sa ma duc la navodari impreuna cu mai multi prieteni si prietene peste 2 sapatamani.deja am platit si tabara toti si suntem cu zecile.sper doar sa nu se duca pe apa marii toate planurile si iluziile noastre referitoare la aceasta tabara((
  • 0 (0 voturi)    
    navodari (Duminică, 15 iulie 2007, 15:08)

    andra [anonim]

    Nu a fost cum s/a scris. Nu e salmonella e agentia imobiliara a lui T si P care vor terenul!

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by