"Ministrul Educatiei Cristian Adomnitei a emis astazi un ordin prin care se precizeaza ca Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT), Inspectoratele Scolare Judetene, Directiile Judetene pentru Tineret si unitatile scolare au obligatia de a colabora in vederea organizarii si desfasurarii taberelor pentru copii, elevi si tineret" se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Educatiei.

Potrivit documentului, ANT are obligatia de a verifica si controla indeplinirea conditiilor de acreditare atat a centrelor proprii, cat si a taberelor private.

La randul lor, Directiile Judetene pentru Tineret au obligatia de a comunica Inspectoratelor Scolare Judetene si unitatilor scolare oferta de tabere, precum si orice alta modificare efectuata in privinta acreditarilor.

Primele spitalizari ale copiilor si profesorilor din tabara de la Navodari au fost inregistrate duminica, ele continuand pana in prezent.

Cantina a fost inchisa luni, pentru prelevare de probe, dezinfectie si dezinsectie, iar copiilor care se mai afla in tabara li se da mancare rece.

La unitatea cu pricina se desfasoara anchete ale Corpului de control al Guvernulu, ale Ministerului Sanatatii si ale Autoritatii sanitar veterinare.

In prezent sunt spitalizate 75 de persoane din tabara de la Navodari, alte 13 fiind externate pe propria raspundere.