La o zi dupa prezentarea oficiala a noului antrenor (Bernd Schuster), Real Madrid a obtinut serviciile lui Pepe, aparator central la FC Porto, pentru care va plati 28 milioane de euro (conform cotidianului portughez O'Jogo).

In ultima saptamina, madrilenii l-au transferat si pe germanul Metzelder, de asemenea fundas central, ceea ce indica renuntarea la varianta recrutarii romanului Cristian Chivu.

Impresarii lui Chivu (fratii Becali) au declarat luni ca asteapta incheierea acordului dintre Internazionale si AS Roma. "Toate drumurile duc in Italia. Chivu poate sa si ramina la AS Roma. Noua ne place aici. Suntem putin tigani, dar ne simtim italieni" - Ioan Becali).

Chivu a refuzat oferta Romei de prelungire a contractului, solicitind un salariu mult mai mare. "Vorbim de o suma peste 4,5 milioane de euro anual, cit s-a scris in ziare!", a spus la un moment dat Victor Becali.

Pretentiile finaciare ale jucatorului, dar si dimensiunea comisionului solicitat de impresari, l-au indepartat pe Chivu de Barcelona si Real Madrid. Iritati de situatie, suporterii lui AS Roma l-au caracterizat pe Chivu "mercenar" si ii transmit deja ca e cazul sa plece, pentru ca nu iubeste clubul, ci banii.

Jocul impresarilor sai a transformat situatia lui Chivu inr-una delicata - daca nu se perfecteaza intelegerea dintre Roma si Inter, fundasul va ramine in lotul lui AS Roma. Si va avea de purtat un razboi lung cu fanii fierbinti ai gruparii.

Daca nu il vinde in acest moment, Roma risca sa il piarda pe Chivu fara niciun ban, anul viitor, cind expira actualul angajament.

Al treilea nou venit la campioana Spaniei este argentinianul Javier Saviola, liber de contract dupa expirarea intelegerii cu Barcelona. "Iepurele" se alatura pe lista scurta a jucatorilor care au evoluat la cei doi granzi ai Spaniei, pe care se afla si actualul sau antrenor, Schuster, dar si Michael Laudrup, Robert Prosinecki, Gheorghe Hagi, Luis Enrique, Luis Figo, Ronaldo sau Sammuel Eto'o.

Saviola, 25 de ani, ajunsese la Barcelona in 2001, de la River Plate, pentru 25 de milioane de euro, dar dupa venirea lui Frank Rijkaard in 2003 nu a mai facut parte din primul 11, fiind pe rand imprumutat la AS Monaco si FC Sevilla.