Show me the money

Basescu: "Voi promulga Legea pensiilor, dar aratati sursa banilor"

de I.B.     HotNews.ro
Marţi, 10 iulie 2007, 0:00


Foto: DGP/HotNews

Traian Basescu a sustinut, marti seara, o declaratie de presa referitoare la Legea pensiilor anuntand ca va promulga Legea, dar ca mai intai vrea sa se asigure ca fondurile necesare pentru majorare exista, ca legea are acoperirea necesara. El a calificat acuzele aduse de liderii PNL, PC si PSD, cum ca nu ar dori o majorare a pensiilor, drept simple tentative de manipulare a oamenilor.

Presedintele a anuntat ca va trimite imediat dupa incheierea conferintei o scrisoare premierului Tariceanu in care ii va pune o serie de intrebari. "Cu cat premierul va reactiona mai rapid cu atat voi promulga legea mai rapid", a declarat Traian Basescu.

"Au mai existat legi date in favoarea pensionarilor de Adrian Nastase si PSD inainte de alegeri pentru a castiga capital politic, iar dupa ce alegerile au trecut nu au mai fost aplicate niciodata. Acelasi lucru se incearca si acum, numai ca de data asta au in fata un presedinte care le va cere sa arate sursele necesare sustinerii majorarii pensiilor".

Presedintele a anuntat ca va trimite imediat dupa conferinta o scrisoare premierului Tariceanu in care-l va intreba daca:
-ajutoarele la incalzire vor ramane valabile si dupa majorarea pensiilor
-daca compensatiile la medicamente nu se vor anula

"Cu cat premierul va reactiona mai rapid cu atat voi promulga legea mai rapid. Vreau o proiectie a sustenabilitatii bugetului asigurarilor sociale pana in 2013, deoarece pana in acel an avem obligatii financiare majore fata de UE", a declarat Traian Basescu.

Actuala Lege a pensiilor nu rezolva, in opinia presedintelui Basescu, situatia pensionarilor cu pensii foarte mici, de majorari beneficiind in special cei cu pensii mari.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


392 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  O atitudine responsabila. (Marţi, 10 iulie 2007, 19:28)

  zella [anonim]

  Comparatia cu legea pensiilor data de guvernul Nastase mi se pare f buna. Presedintele are o atitudine responsabila!
 • 0 (0 voturi)    
  Mahmurul de la Trei Coceni (Marţi, 10 iulie 2007, 19:29)

  Trei Coceni [anonim]

  A iesit cu dinamita-ntre masele. degeaba bineinteles. iarasi. bineintels. Mi-e ca acu ii zboara ovarele lui tanti udri. Sugestie: ma-ma tot gandit : chelul asta e la fel de cartofor precum Piturca, inceraca doar combinatii si cand nu mai vede ce carti are in mana. De aceea le cam incurca tot mai rau in ultima vreme. Pe caldura i se urca si mai repede la cap.
 • 0 (0 voturi)    
  Verde-n fata spus (Marţi, 10 iulie 2007, 19:53)

  gerula [anonim]

  Presedintele sa devoaleze fara jena si neintarziat dedesubturile acestei Legi a Pensiilor, a carei adoptare a fost intarziata in mod deliberat de catre politicienii-farisei oplositi pe malurile Dambovitei.
 • 0 (0 voturi)    
  Umbla cu limba scoasa dupa populisme ieftine! (Marţi, 10 iulie 2007, 20:11)

  Groasu [anonim]

  El mai lipsea ca sa-si traga spuza pe spinarea acestei asa zise mariri a pensiilor. Ideea este, in termeni reali cat va fi cresterea! Nu pe hartie!
 • 0 (0 voturi)    
  atentie ! (Marţi, 10 iulie 2007, 20:33)

  x1 [anonim]

  Doua pensionare din bloc cu care am stat azi de vorba mi-au spus ca au fost abordate (pe strada si in magazin) una de catre doua persoane si alta de o singura persoana in legatura cu aceasta lege a pensiilor.

  Ideea era sa le convinga ca este bine ca vine aceasta marire de pensie, sa se ataseze mai mult de pesedeaua comunista si demagoga si sa voteze la viitoarele alegeri PSD-ul.

  Iar alta idee care se desprinde este faptul ca PNL orice ar face si daca ar da 100 pensii in plus, nici un pensionar nu ii va vota.
 • 0 (0 voturi)    
  DESPRE PENSII (Marţi, 10 iulie 2007, 20:44)

  calif [anonim]

  Pensiile se platesc din bugetul asigurarilor sociale. Veniturile acestui buget sunt contributiile de asigurari sociale (CAS) platite de salariati, reprezentand cca. 30% din salariu. Raportul dintre salariati si pensionari este de aprox 1:1. Asta inseamna ca CAS-ul platit in medie de un salariat (mediu) trebuie sa fie egal cu pensia medie. Adica aprox 30% din salariul mediu. Pensiile pot creste doar proportional ca salariul mediu (+25% anual). Altfel nu se pastreaza un echilibru intre veniturile si cheltuielile fondului de pensii, acesta intrand in colaps!
  Iata ce propune legea care tocmai a ajuns la promulgare: cresterea pensiei medii de la cca 30% la 38% in 2008 si 45% in 2009. Bugetul asigurarilor sociale nu poate acoperi aceste cheltuieli decat in 2 situatii:
  1. cresterea CAS la 38% in 2008 si 45% in 2009, (in conditiile in care aceste contributii s-ar plati cu adevarat si nu ar avea ca efect previzibil munca la negru). Insa acest lucru nu se va intampla, dimpotriva CAS va scadea de la anul cu 6%!
  2. cresterea cu 50% a numarului de salariati (peste 2milioane de locuri de munca) pentru ca raportul salariati-pensionari sa devina 1,5:1 (pensia medie=1,5 CAS-uri medii). Aceasta varianta e posibila doar pe termen lung (minim 10ani).
  Deci aplicarea noii legi va provoca un deficit urias in bugetul de pensii (cca. 2,5mild. euro in 2008, 5mild.euro in 2009), deficit care va trebui acoperit de la bugetul statului. Bugetul de stat reprezinta cam 11-12% din PIB. 1% din PIB reprezinta aprox. 1mild. de euro. Deci majorarea pensiilor va insemna o cheltuiala bugetara de 5% din PIB in 2009 (40% din bugetul de stat). In conditiile in care bugetul statului va trebui sa aloce 6% din PIB pentru educatie, constatam ca pentru celelalte sectoare bugetare nu mai ramane aproape nimic. In primul rand pentru infrastructura, adica pentru DEZVOLTARE!
  Din punctul meu de vedere aceasta lege este cel mai iresponsabil act al acestei clase politice!
 • 0 (0 voturi)    
  mda (Marţi, 10 iulie 2007, 20:52)

  k1 [anonim]

  daca guvernul se opunea legii...sarea in sus de trei coti de dragul pensionarilor...asa insa...da-i in guvern..oricum...din orice motiv...aiurea. demagogie maximus. president minimus.

  mi-e o greata.
 • 0 (0 voturi)    
  Bravo! (Marţi, 10 iulie 2007, 20:56)

  Ionel [anonim]

  De data asta, Basescu a pus degetul pe rana! Se poate aplica acasta lege sau nu? Ganditi-va nu doar la legile lui Nastase pt. pensionari (desi e un exemplu f. bun), dar si alte legi care nu s-au aplicat.
  Si apoi, daca le mareste pensiile, mai raman subventiile pe iarna? Sau, conform bunului stil romanesc, le da cu o mana si le ia cu doua?
 • 0 (0 voturi)    
  O DA SAU N-O DA, ODA CU BODA . (Marţi, 10 iulie 2007, 20:58)

  Bascaliosul [anonim]

  Psihanalistul Iosif Boda se dadea de ceasul Realitatii TV, ca mortu-n papusoi, cum ca el a facut o analiza de toata bascalia, dar se agita ca nu a inteles daca presedintele Traian Basescu va solicita sau nu in scris lui Tariceanu sa justifice sursele de finantare pt majorarea pensiilor.

  Probabil se gandea la analiza precedenta, dinaintea suspendarii, cand a sustinut SUS si tare (la TVR1), ca dupa stofa lui analitica si vadit neconstitutionala e atat de normal ca presedintele sa fie suspendat fara motiv constitutional (dupa avizul negativ al CC) incat parlamentarii "pot sa voteze politic si cu sapte maini". Din acel moment de inalta acuratete a analizei lui politice am retinut expresia si m-am convins odata in plus cat de periculoasa poate fi parsivenia analistului catzarat pe sticla, in scopul nobil de indobitocire a telespectatorului supus psihanalizei prin hipnoza de adormit copiii.

  In aceasta seara Traian Basescu a precizat expres ca imedeiat dupa ce va incheia declaratia de presa va transmite la guvern solicitarea SCRISA , (ba chiar va cere sa i se precizeze daca vor ramane in vigoare alte finantari promise de guvern, cum ar fi ajutoarele de incalzire, sau se va renunta la acestea, ca in alte cazuri ). Numai analistul Boda era in transa ...propriei analize si se prefacea absorbit de analiza variantei proprii (cum ca nu a inteles daca cererea va fi scrisa ), sa se afle in treaba mare si sa denatureze utilitatea solicitarii presedintelui.

  Guvernul trebuie sa precizeze sursele PUNCT CU PUNCT ( fara sa mai ramana LOC DE DAT LA INTORS) pana la promulgare, pentru ca ulterior pensionarii vor ramane cu buzele umflate si cu ochii holbati la analizele "Sfantului" Iosif, uns cu toate alifiile parsiveniei si "acuratetzea" politica din care a facut parte (cu ...noroc !) prin APR-ul acostat in preajma coastei lui Costea de langa coasta Normandiei.
  Iosif Boda nu a observat ca taman guvernul trebuie sa LASE SCRIS ...fara vorbe goale (pana-n 2008)
 • 0 (0 voturi)    
  Prosti dar multi..ceri care cred in marirea pensiilor! (Marţi, 10 iulie 2007, 21:01)

  micu [anonim]

  Cum de nu pricepeti ca Tradiceanu stiind ca el si PNL se duce la vale si nu se mai intoarce niciodata vrea sa-l traga si pe Marinar dupa el??? normal ca promite orice ca sa-l compromita, ca oricum el nu va mai fi si nici partidul lui; gasca de motocicleni se va oplosi pe la PSD si adio PNL.....si vrea sa-l lase pe marinar care va fi reales cu aceasta povara, cum ca nu ar vrea marirea pensiilor...pai de unde oameni buni atita bani???....O solutie ar fi; sa ia din pensiile de peste 30 milioane ale securistilor si coloneilor si nomenclaturistilor si sa le dea la cei cu pensii mici mai mult; la cei cu pensii mari si f. mari sa le lase la fel pe cele mari sau sa le impoziteze mai mult. pe cele f mari....
 • 0 (0 voturi)    
  Dreptate sau furt social? (Marţi, 10 iulie 2007, 21:15)

  Sargon [anonim]

  Pensionarii au contribuit o viata intreaga (40-45 de ani) la fondul de pensii de stat, au fost obligati sa o faca. Dar si in prezent se mentie caracterul obigatoriu al contributiilor. Fiecare salariat are dreptul sa decida daca doreste sa contribuie si sa beneficieze de pensie.

  Eu nu vreau sa contribui cu 46% din salariul meu la un fond de pensii pentru ca apoi politicienii sa-si bata joc de mine. Eu vreau sa decid singur ce voi face cu salariul meu.
 • 0 (0 voturi)    
  Ba da prost sunt... (Marţi, 10 iulie 2007, 21:22)

  TREI COCENI [anonim]

  Eu TREI COCENI SUNT UN PROST NU VA LUATI DUPA MINE..
  Un parlamentar are pensie de 3000 leI si la majorare o sa aiba 5000 lei iar eu TREI COCENI cu o pensie de 300 lei o sa am o pensie de 500 lei.Eu nu vad nici-o diferenta fiindca nu ma duce capul asta prost.
 • 0 (0 voturi)    
  Basescu stie ce face (Marţi, 10 iulie 2007, 21:27)

  Jozsef Pildner [anonim]

  Este logica pozitia presedintelui Traian Basescu. Nu poti promulga o lege asa, in dorul lelii, ca vor unii sau altii. Este nevoie sa fie incredintat ca exista fondurile necesare, sa nu ne trezim, peste un timp, ca sacul a ramas gol. Girul presedintial este, de fapt, cel care da unda verde acestei necesitati vitale pentru cetatenii de varsta a treia.
 • 0 (0 voturi)    
  Care este legatura dintre politica si ratiune? (Marţi, 10 iulie 2007, 21:40)

  Politica romaneasca poate fi studiata ca un caz clasic de delir irational. De cand cu razboiul total [anonim]

  Politica romaneasca poate fi studiata ca un caz clasic de delir irational. De cand cu razboiul total din randurile clasei politice, criterii precum rationalitatea, eficienta, aplicabilitatea nu se mai aplica deciziilor politice. Totul este interpretat prin prisma conflictului dintre actorii politici. Acestia au pierdut si putina rationalitate manifesta in politica romaneasca. Cand se enunta o opinie, se propune o masura, nimeni nu gandeste in termenii enuntati mai sus. Totul e tratat in cheie partizana. In conditiile astea nu este posibila nicio discutie rationala si intemeiata pe vreun subiect de interes public. Dialogul e compromis din start. Mai grav e ca deriva ratiunii s-a extins si la formatorii de opinie informali care isi exprima opiniile mai ales pe internet, se presupune mai educati si mai informati decat media societatii. Dialogul civic despre caile prin care poate fi obtinut binele public e obturat de coruri partizane. Opiniile de mai sus demonstreaza fara echivoc afirmatiile mele.
 • 0 (0 voturi)    
  Legea pensiilor (Marţi, 10 iulie 2007, 22:27)

  ion [anonim]

  Am 54 ani. Am aflat in scoala ( prin 1968-1970 ) ca un rege al Frantei a spus ca poporul este o masa usor de condus. La vremea respectiva, avand o educatie da tanar utecist ( deja! ) l-am injurat pe acel rege. Dar avea dreptate! ( cine ma contrazice astazi? )
  Basescu are dreptate, desi poate este dureros pentru multi oameni care ar merita mult mai mult decat au astazi, ma refer la pensii. Trebuie sa inteleaga toti-si le doresc sa o poata face-ca de unde nu este nici DUMNEZEU nu poate. Sa nu creada in minciunile unor politicieni care sunt in stare sa promita sarea si marea-vorba populara-constienti fiind ca asta nu rezolva durerea celor multi, dar rezolva problema lor: sa fie realesi "spre binele PROSTIMII" ( imi asum responsabilitatea, am o experienta traita in aceasta situatie, si pot sa o impartasesc celor care ma inteleg sau celor care vor sa se clarifice ).
  Nu ma pronunt in privinta altor probleme care framanta societatea romaneasca - fiind mai mult plecat din tara in ultimii ani- dar acum ii dau dreptate Presedintelui!
 • 0 (0 voturi)    
  Calif are dreptate ! (Marţi, 10 iulie 2007, 22:33)

  Cristina [anonim]

  Nu numai ca nu mai raman bani pentru infrastructura, nu mai raman nici pentru sanatate, armata, politie, nici chiar pentru parlament !
  Daca s-ar aplica am avea inflatie. Asta ar inseamna falimentul majoritatii celor care au credit la casa, scaderea rapida a preturilor la imobiliare, stoparea constructiilor si deci prabusirea economiei. O economie sanatoasa este competitiva la export.
  Vad ca Ungaria nu are inflatie desi a fost la un pas de prabusire. Au rezistat pentru ca au introdus masuri de austeritate - nu se mai compenseaza medicamente, nu se mai dau subventii la transportul in comun. Mi se pare ca nu au scazut preturile la imobiliare, dar nici nu se mai construieste.
 • 0 (0 voturi)    
  Tariceanu se pregateste de pensie! (Marţi, 10 iulie 2007, 22:50)

  Ionica [anonim]

  Tariceanu vorbeste din nou prostii, dar poate sa mareasca pensile din averea lui, ca are destul......
  Nu este inconstient ca bani nu sant pentru marirea pensiilor, dar incearca din nou o lovitura sub centura presedintelui.
  Sa-i fie rusine, dar tipul are un obraz cu multe straturi!
 • 0 (0 voturi)    
  Retry (Marţi, 10 iulie 2007, 23:14)

  Ovidiu P [anonim]

  Am senzatia ca Tariceanu s-a prins de greseala pe care o face cu marirea pensiilor (PSD asta a vrut, sa destabilizeze economia, ca sa aiba ce sa dea cu gura la alegeri) si "se roaga" de Basescu sa nu o promulge (nu raspunde la scrisoare de exemplu). Daca Basescu nu promulga legea, parlamentarii vor da vina pe el ca nu a vrut marirea pensiilor, PSD-ul va castiga electorat iar legea se va pierde prin vreo comisie din parlament, si nu va mai fi votata din nou, astfel incat sa nu dea nimeni vina pe PNL pentru caderea economiei.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru trei coceni (Marţi, 10 iulie 2007, 23:18)

  epuras [anonim]

  Daca esti prost nu te baga in lucruri care nu te pricepi.Si mai invata gramatica ca faci trei greseli intr-un cuvant.Sa nu critici oameni mai destepti ca tine niciodata.Intai sa ajungi unde a ajuns unii demnitari asa tampiti cum sunt unii dintre ei si apoi sa-i certi,pentru ca ei sunt mai destepti ca au stiut sa fure cand trebuia si nu au stat la umbra ca tine, probabil.
 • 0 (0 voturi)    
  pensii (Marţi, 10 iulie 2007, 23:27)

  Petrovici [anonim]

  Sa dea legea inapoi sa se modifice maririle doar la pensii de pana la 2000 ron.Marirea sa se fac diferentiat. Pensie minima de 100 ron. Marire 200 % la pensii de 25-100 ron, 150% la 100-400 ron, 100% la 400-600, 80 % la 600-1000 ron, 60% la 1000-2000 ron, 0 % peste 2000 ron.
  Retragerea pensiilor celor care au firme sau sunt salariati cu venituri de peste 2000 ron.
 • 0 (0 voturi)    
  Basescu - inconsistente logice (Marţi, 10 iulie 2007, 23:47)

  Marius [anonim]

  Pe de o parte dom presedinte e nemultumit ca pensiile ar papa banii de infrastructura (de exemplu), pe de alta se preface ingrijorat ca nu ar ajunge destui bani la pensionari (tot de la infrastructura presupun, pe logica asta, ca din alta parte de unde?). Ce inseamna populismul asta, ajungi sa te incurci in propriile alambicari.
  Mai bine sa zica direct ca se oftica ca n-a avut el ideea (adevarul e ca la cat de populista e si legea asta, chiar ma mir ca nu s-a gandit la ea pana acum). Ma rog, nu e timpul pierdut, o sa zica ca guvernul e prost si ca numai nau-hauhaul lui a facut legea buna si placut uscata :)))
 • 0 (0 voturi)    
  cat pe ce sa piarda BASE..partida (Marţi, 10 iulie 2007, 23:59)

  ionel [anonim]

  oare cum puteam crede ca BASE..poate pierde o astfel de ocazie sa nu iasa in fata natiuni si sa-i demaste pe farisei astia de politicieni de doua parale de pe malurile dambovitei.Singurul roman ditre romani,uns recent de catre popor,in itelepciunea lui costata ca mai sunt nitei banuti si nusi da seama cum de ia pierdut din vedere,si uite ca uratu asta de Tariceanu i-a luato inainte cu demagogia,n-a poftim ce indrazneala! pai sa mi-o ia iar Taricenu inainte,mama lui de bandit.
 • 0 (0 voturi)    
  Inflatie+pensii (Miercuri, 11 iulie 2007, 0:24)

  ionion [anonim]

  Este usor sa dai din ce nu ai si mai usor este sa dai tu si sa plateasca cei care vin dupa tine.
  Se pot mari pensiile, dar ce se va intampla cu banii dati? Logica si experienta ne spun sa nu ne bucuram de spuma laptelui fiert de tigan si sa fim constienti ca daca economia nu poate sustine aceasta crestere fortata de venituri, inflatia o va reteza corespunzator- parca leu-i cam greu in acest moment!
  Calculul PNL si PSD, cred ca-i urmatorul: Credem ca pierdem aceste alegeri, dar va creem probleme pe care sa nu le puteti rezolva fara sa nemultumiti populatia si atunci revenim noi in forta..... Canaliile aceste din aceste partide antiromanesti trebuie sa dispara o data cu partidele lor...
 • 0 (0 voturi)    
  haideti ...nu va lasati comunisti agramati ! (Miercuri, 11 iulie 2007, 1:38)

  ionut [anonim]

  cei ce sunteti generatia Ion Iliescu , aveti duminca liber
  si ati terminat liceul la seral ;
  comentati pe hot news ...pericol maxim :
  va prindeti degetele in butoane , agramati comunisti !!!
  Votul vostru a impins Romania timp de 15 ani in cea mai
  mare mizerie sociala , iar acum la fel : lingeti mana
  continuatorului comunist , sub aspect de premier
  implementat in politica cu ocazia mineriadelor ! si
  "retribuit " pe masura de cancerul rosu ...PSD
  INTREBARE : nu va este rusine , gunoaielor cersetoare
  de la bugetul statului ???
 • 0 (0 voturi)    
  Basel demagogul perfect (Miercuri, 11 iulie 2007, 3:02)

  5minute [anonim]

  Cand era in Internationala Socialista sustinea masura "de dreapta" impozitul global de 16%. De cand e popular(era sa spun populist) sustine masuri "de stanga" ca legea pensiilor face pe saraci mai saraci si pe bogati mai bogati. Cine sa'l inteleaga?

  Acum, faptul ca pupinii ii sorb cuvintele nu e o noutate, e doar esenta pupinbasismului autentic. Pasul urmator este sa declare ca pensionarii (inclusiv ei si parintii lor) au muncit in comunism si n'au fost competitivi, deci nu merita pensii marite. Asa incat nu cred ca vor avea probleme sa explice urmatorul citat din Basel cel Sfant:
  "Cer guvernului sa imi prezinte sursele sustenabile de sustinere a acestei legi"
 • 0 (0 voturi)    
  PENSII MARITE!!! (Miercuri, 11 iulie 2007, 6:16)

  luigi [anonim]

  Unde va treziti prostilor ?!

  In ROMANICA !!!

  Dupa ce cunosti ? ? ?

  Numai aicea se propun legi fara sa spuna de unde iau banii !!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru cei grei de cap (Miercuri, 11 iulie 2007, 7:04)

  judex [anonim]

  Nu inteleg ce va deranjeaza ca, in sfarsit, cineva da dovada de responsabilitate si inteligenta si contracareaza o lege evident populista, fara acoperire, si da peste mana hotilor si mincinosilor care, in realitate au alte interese decat a sari in ajutorul pensionarilor.
  1. Daca PSD iubeste asa de mult pensionarii de ce nu au facut nimic pentru acestia timp de 11 ani cat au fost la guvernare. O intrebare la intrebarile care il chinuie si pe Vanghelie: Ce au facut cu banii din privatizarile facute de ei?
  2. PSD si PNL sunt pe tobogan. Sunt disperati. Se pare ca au inceput sa adopte tactica pamantului parjolit.
  3. PSD se pretinde un partid de stanga, al maselor largi. Atunci de ce nu actioneaza in mod scial-democrat pentru o oarecare nivelare a pensiilor, pentru echitate si solidaritate sociala, adica sa nu mai existe pensii care, timp de numai 5 ani, sa depaseasca 1600 RON? Diferentele luate de la fostii activisti, securisti si parlamentari, sa fie folosite pentru a compensa pensiile mici. Atunci, s-ar gasi si bani pentru marirea pensiilor care trebuie facuta diferentiat si echitabil.
  Inteleg ca nu-l iubiti pe presedintele Basescu, oricum nu are nevoie de iubirea voastra parsiva, pentru ca va da peste mana si nu va mai lasa sa furati si sa mintiti poporul. Ii urati chiar si sunteti in stare de orice. Nu aveti de cat, nu va mai merge!
 • 0 (0 voturi)    
  A naibii treaba! (Miercuri, 11 iulie 2007, 7:50)

  vasilescu [anonim]

  Foarte a incalcita treaba! Cum mama naibii se face ca Basescu a promulgat chiar zilele trecute legea prin care li se maresc salariile parlamentarilor(cu 20%!) si n-a zis nimic de sursele de finantare(sa faca circ adica!) si acum si-a amintit subit ca nu e doar presedintele unei parti a romanilor (din care face parte si el...) si se baga in sema. Chiar de nu vrea presedintele sa promulge legea pensiilor tot va fi obligat s-o faca dupa ce parlamentul i-o retrimite spre promulgare! Iar scorul cu care a trecut prin parlament legea sper ca-l stiti,asa ca...daca tipi,tipa de cate ori ti se pare ceva nelegal si nu numai cand ai chef sa faci scandal dintr-un motiv sau altul. Pacat! Oamenii astia(pensionarii) chiar merita niste pensii cat de cat pentru ceea ce au facut pentru tara si ca o parere merita enorm de mult fata de beneficiarii falsi ai "victimelor" revolutiei... Exista o chestie pe care presedintele se face ca o uita:in campania electorala a promis majorarea pensiilor...ale parlamentarilor da,s-a rezolvat dar ale prostimii???
 • 0 (0 voturi)    
  care bani? (Miercuri, 11 iulie 2007, 8:15)

  rasputin [anonim]

  Banii ptr pensii au fost luati de dl STAT de mult, de pe cand lucrau si plateau taxe act pensionari.
  Cei care acum platesc CAS platesc ptr. ei, ca sa aiba pensie in viitor.
  Cand s-a luat din bugetul de asigurari sociale ptr alte nevoi, a fost bine.
  Cand prin aplicarea impozitului de 16% statul renunta la venituri in favoarea salariatilor e bine, si nu se fac socoteli.
  Dl PRESEDINTE face socoteli numai cand e vorba de pensionari.
  O stii ceva ca astia mor pana in 2009 si nu mai are nevoie de voturile lor. Caci asa a afirmat, in politica totul e sa obtii voturi.
 • 0 (0 voturi)    
  demagogie (Miercuri, 11 iulie 2007, 8:20)

  teo [anonim]

  Basescu are dreptate.Sa prezinte Guvernul sursele finantari acestei majorari.In caz contrar totul este demagogie si populism ieftin menit sa mai aduca niste voturi de la cei amariti pentru PSD si PNL.
 • 0 (0 voturi)    
  saturi (Miercuri, 11 iulie 2007, 9:02)

  212 [anonim]

  Interesant !, PSD-ul propune infintarea unui asa zis - fond special de sustinere a pensilor- Cine-i crede! , In cei 12 ani aflati la conducerea statului, au lasat mostenire un fond ,,inpresionant" din privatizarile facute ( Sidex, PETROM, Hidrocentralele) etc, rezultanta la sfirsitul anului 2004, peste 90% din pensionarii Romaniei primeau o pensie de sub 2 milioane lei. Acum dau sfaturi, nu zau !
 • 0 (0 voturi)    
  Guvernatorul bancii ...de rezerve, Mugurelul, ce-a fost verde, s-a uscat? (Miercuri, 11 iulie 2007, 9:15)

  Bascaliosul [anonim]

  Mugur Isarescu se da in silentio "stamba" de pe banca de rezerve, de cand dovedeste ca are rezerve ...sa iasa la inaintare. Nu mai are putere, de parca si-a pierdut subit conditia fizica sa ne mai ia la bani marunti ,asa cum ne-a obisnuit prin prognozele lui cu zecimalele ratei de inflatie tinuta sub observatie, mai ceva ca oracolul, cititorul in stele sau in zodii.

  Nostradamus al rezervelor Romaniei parca sta sa se usuce pe banca de rezerve ...fata de mama Omida-pesedista sau vreun trantor liberal, sa nu afecteze Mugurelul cu vreo muscatura sau vreo intzepatura si sa ajunga in viitorul apropiat fara "polen", in cazul cand nu ar ...inflori suficient, prin predictii sau incurajari, imaginea viitorului ...pensionar.

  Rezervele valutare, bugetare sau cele de tezaur cu acelasi ...lingau de aur, s-au transformat in rezerve fata de o pozitie transanta si responsabila privind efectele acestor majorari. Am vazut, dar nu am auzit pozitia oficiala-sublima a diriguitorului si observatorului miscarilor monetare de pe Banca Nationala de Rezerve.

  Sa fie asta un semn bun cum ca e mai rau pentru Mugurel sa-si asume o pozitie decat daca se face ca ploua cu ...siguranta si curge pugoiul de surse de finantare, cu majorari ale cotelor neinflationiste ...de-l trec apele pana se hotaraste incotro sa se indrepte cu prognoza ? Pana nu i-o ia inainte cineva de la Institutul National de Meteorologie si Hidrologie sau de la Institutul National de Statistica din subordinea guvernului gata sa raspunda oricand in privinta prognozelor vremii si cresterii econimice, gata sa se erijeze in direct (la TV) chiar si in surse de finantare de mare perspectiva.

  Mugurel de "trandafir" ...ca la Moldova, ce-a fost verde s-a uscat, da semne ca nu mai poate sa iasa la interval spre lumina de la capatul puterilor intunecate de perspectiva alegerilor ...dintre totul sau nimic. Cu acelasi Mugurel, PSD a mai lasat in 1996, la plecare, terenul minat pt explozii inflationiste.
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru Califul din Baghdad (Miercuri, 11 iulie 2007, 10:10)

  Luciano [anonim]

  Respectele mele domnule! In sfarsit cineva care spune lucrurilor pe nume, cu argumente si cifre, sec, logic, fara patima. Dupa parerea mea cei din PNL se comporta ca niste lasi. In loc sa-si sustina linia politica liberala se tem ca vor pierde voturi in favoarea PSD daca se opun acestei legi populiste si demagogice. Voturile le vor pierde oricum, pentru ca au dovedit lipsa de consecventa. Iar PSD se comporta ca un partid iresponsabil, efectiv atentand la stabilitatea economica a tarii cu o lege care, daca ar fi aplicata, ar duce la (hiper)inflatie si stoparea cresterii economice. De asta nimeni nu poate preciza sursa fondurilor pentru marirea pensiilor, pentru ca aceasta nu exista! Dar totusi ma bucur ca exista un partid a carui consecventa si fermitate pare a fi rasplatita in sondaje. Nu cred ca PSD va introduce o motiune de cenzura, dar daca totusi o va face, asta va duce sigur la alegeri anticipate si sper ca pensionarii vor fi suficient de intelepti sa nu cada in plasa PSD.
 • 0 (0 voturi)    
  f bine (Miercuri, 11 iulie 2007, 10:11)

  alex [anonim]

  mi se pare de bun simt ce cere presedintele, evident ca din asta are si un castig electoral dar care e problema?
  Mi se pare ok ca presedintele sa faca ceva care ii aduce voturi atata timp cat ne aduce si noua un castig. Castiga si el, castigam si noi.
  Crede cineva ca vor avea de castigat pensionarii din aceasta lege a pensiilor ?!?! Ne vom alege cu inflatie.
 • 0 (0 voturi)    
  uite asa (Miercuri, 11 iulie 2007, 10:30)

  babusca [anonim]

  DEMAGOG, demagogi, s.m. Persoana care cauta sa-si creeze o popularitate prin discursuri bombastice, prin promisiuni mincinoase etc. - Din fr. demagogue.

  Cum/ce a mintit marinarul cerand niste explicatii?
 • 0 (0 voturi)    
  capcana (Miercuri, 11 iulie 2007, 11:43)

  milli [anonim]

  Dupa ce am ascultat parerea presedintelui mi-am dat seama, facind un calcul aplicat la pensiile parintilor mei ca vor iesi in pierdere.
  Acum au pensii de cca 3.5 mil.Daca se aplica marirea, vor depasi 5 mil. Deci vor pierde si ajutorul de incalzire, dar si compensatele la medicamente. Daca nu ar plati compensat, impreuna ar da peste 3 mil. Am facut un calcul si ne-a dat o gaura in buget de vreo 2 mil. De ce nu vorbim de cei care au pensie de 10 mil vor primi peste 4 mil, iar unul cu 2 mil. vreo 80 ron? In ce fel se imbunatateste viata unui pensionar care s-a chinuit pina acum? Nu se rezolva nimic. Ar fi trebuit ca maririle de pensii care vor fi alocate din bugetul de stat sa revina numai celor cu pensii mici. Cei care au pensii mari sa primeasca marirea permisa de bugetul aigurarilor sociale.
  Se vor arunca niste bani in vint de care vor beneficia tot cei cu pensii mari. Nu cumva de fapt legea astea e data tot pentru parlamentari? Ginditi-va ca ei si-au votat o lege in care si-au acordat pensii grase dupa terminarea mandatului. Oare cum vor arata pensiile parlamentarilor dupa aplicarea acestei legi?
  In plus, cum de dnii Tariceanu si Vosganian, care sustineau acum 2 saptamini ca nu sint bani, au descoperit intr-o zi ca au bani?
 • 0 (0 voturi)    
  Scrisoare pierduta (Miercuri, 11 iulie 2007, 11:45)

  Denis [anonim]

  Cand guvernul nu da nu face nu zice - este huiduit, injurat, scuipat

  Cand guvernul da, face si zice - este huiduit, injurat si scuipat.

  Nu trebuie sa ai facultate sa observi totusi cateva lucruri :
  1. presedintele nu are atributii economice
  2. exista crestere economice continua din 2000
  3. exista crestere economica accelerata (peste7 %) din 2005
  4. nu exista motive previzibile ca aceasta crestere sa inceteze in urmatorii 3 - 7 ani
  5. chiar daca peste 3 ani acest surplus care permite cresterea pensiilor ar inceta pana atunci aceste resurse exista si trebuie sa ajunga la cei care au nevoie

  In consecinta am o simpla intrebare :
  Daca ai fi presedinte, de ce ai bloca cresterea pensiilor chiar daca sa presupunem ca ai avea informatii cum ca peste 2 - 3 ani aceasta crestere ar trebui retrasa ?

  Dupa parerea mea acest lucru este ca si cum daca ai avea un parizer in frigider nu il manaci si faci foamea pentru ca este posibil ca luna viitoare sa nu-ti mai permiti sa cumperi parizer.
 • 0 (0 voturi)    
  pensii (Miercuri, 11 iulie 2007, 12:03)

  rigon [anonim]

  In primul rand presedintele nu a spus ca blocheaza legea pensiilor. In al doilea rand de ce vi se pare ciudat ca omul vrea sa vada sursele de finantare ptr. marirea pensiilor?. In ceea ce priveste faimoasa crestere economica, nu cred ca ea poate acoperi aceasta majorare substantiala a pensiilor. Cititi comentariul calif-ului si vedeti care sunt sursele posibile de venituri suplimentare ptr. majorarea pensiilor. Sau credeti ca face sobolanul roz de hrebe vreo cheta impreuna cu amicul patriciu si cu ceilalti escroci care au furat pana nua au mai putut ?
 • 0 (0 voturi)    
  Pensie mare (Miercuri, 11 iulie 2007, 12:06)

  Pensionarul [anonim]

  Am muncit 40 de ani si vreau sa am 1000 Euro pensie ! Jos Basescu !
 • 0 (0 voturi)    
  Florin (Miercuri, 11 iulie 2007, 12:21)

  PENSIE EGALA [anonim]

  o egalizare a pensiilor ar fi metoda ce-a mai buna, adica la ofiteri si securisti si toata floarea comunista la care pensiile sant supra exagerate sa revenit la egalitate, e doar ce au predicat ei cateva decenii.
  Deci lauam si egalizam toate pensiile, doar toata lumea a muncit si a participat la dezvoltarea tari noastre frumoase.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru denis de la #37 (Miercuri, 11 iulie 2007, 12:24)

  andreea [anonim]

  Cresterea economica sustinuta din ultimii ani a fost posibila datorita mentinerii sub control a inflatiei si datorita contextului favorabil investitional al Romaniei in contextul integrarii din 2007. Altfel spus, orice sporire a inflatiei (obtinuta si prin cresterea salariilor sau a pensiilor fara a avea resursele respective) afecteaza pe termen mediu cresterea economica. Inca din acest an ritmul cresterii economice este mai mic decat cel din anul precedent. Bugetul deja a intrat pe deficit in acest an fara a lua in calcul marirea pensiilor. Asa ca preocuparea lui Basescu este justificata si reala. Mariti fratilor pensiile, dar sa stim si noi din ce resurse.
 • 0 (0 voturi)    
  @37 din greseala in greseala... (Miercuri, 11 iulie 2007, 12:29)

  mihai dineam [anonim]

  Denis,
  -nu de atributii economice e vorba, ci de promulgarea legilor.
  -cresterea economica e de doar 6-7%, nu de 50% cat ar fi cresterea pensiilor.
  -surplusul, chiar daca ar fi suficient, nu trebuie sa mearga doar la pensii, mai sunt si alte domenii cel putin la fel de importante. si educatia, sanatatea, infrastructura etc. au nevoie de resurse suplimentare!
  -presedintele nu blocheaza cresterea pensiilor! iata ce a declarat ieri: "Va asigur ca nu vreau sa blochez Legea pensiilor, dimpotriva, o voi promulga, dar o voi promulga...”
  -orice om cu o minima pregatire economica isi da seama ca banii nu exista. nu pentru ca nu ar vrea guvernul sau presedintele, ci pentru ca nu au cum sa existe... vezi comentariul 6

  Aceasta lege aberanta arata disperarea celor 322 care au realizat ca nu-i mai voteaza nimeni.
 • 0 (0 voturi)    
  care pensii? (Miercuri, 11 iulie 2007, 12:36)

  ca la noi [anonim]

  La noi sunt pensii pentru depunctati(parlamentari gangavi si smecheri),nu pentru pensionari!!!
  bani sunt cacalau maria ta,(1 milion costa un certificat fiscal persoana fizica ,taxe si impozite cat cuprinde), problema e ca se platesc 20000 de putori la casa popoului,alti mii de invarte hartoage prin vastele ministere ,directii,administratii cat cuprinde ,tovarasi care nu produc,nu pun nimicuta la PIB,doar consuma mai rau ca hirciogii,acolo ascunsi in vizuinile lor ,si aparati cum nu se mai poate de interesele putorilor politice!!
 • 0 (0 voturi)    
  Lui Denis (Miercuri, 11 iulie 2007, 13:11)

  Biz [anonim]

  vezi calculele Califului din postul 6 si vei gasi un motiv destul de bun ca trend-ul pe care l-ai identificat tu sa se schimbe brusc in jos. deci un contra-argument pentru punctul tau 4. "evolutiile trecute nu reprezinta o garantie pentru viitor" citeam astazi intr-o prezentare de fond de investitii la partea scrisa mic si cu steluta.

  economia nu merge deloc bine. cresterea economica pe care o vezi tu este rezultatul consumului si a evolutiei preturilor imobiliare. vezi indicatorul "deficitul balantei comerciale" pentru a-ti da seama in mod real cat de rau sta economia romaneasca. sa mentii aceasta stare de echilibru instabil este mai greu decat sa mergi pe sarma legat la ochi.

  nu am nimic cu pensionarii, dar am o problema cu promisiunile mincinoase. din pacate cam atat fac politicienii. gesturi, nu fapte.
 • 0 (0 voturi)    
  adevarul e la mijloc (Miercuri, 11 iulie 2007, 13:16)

  sdfg [anonim]

  Legea propusa de PDS ne va arunca inapoi cu 10 ani. Romannia nu are economia necesara si resursele sa aiba de unde sa sustina majorari masive la pensii. Nu vreau sa suport din salariul meu muncit din greu greselile guvernului, nu vreau impozite mai mari ca sa isi faca ei electorat. Voi vreti?
  Propun cresterea pensiilor foarte mici la un nivel decent, introducerea pensiei minime pe economie, sa nu mai existe pensii de 150RON, sunt de acord, dar nici nu poti sa dai 40% din PIB pe pensii ca e sinucidere economica
  Basescu are dreptate sa ceara explicatii
 • 0 (0 voturi)    
  Ce vor pensionarii? (Miercuri, 11 iulie 2007, 14:18)

  kiope [anonim]

  Este clar ca pensionarii vor o marire a pensiei. Este dreptul lor, mai ales al celor care au pensii de mizerie sub 600 de lei. Aceasta lege PSD-ista indesata cu forta in gura PNL-ului si lasata spre ducere la indeplinire clasei politice care le va urma la conducere este profund ticaloasa si NU are nimic de-a face cu pensionarii. Este doar o manevra electorala tactica (nu strategica). Asa ca sa nu dicutam daca e bine sa marim pensiile sau nu, daca pensionarii fac bine ca vor majorari sau nu.
  Ceea ce trebuie discutat este daca avem de unde adica exact ce spune Basescu.
  Sint convins ca pensionarii ar fi multumiti daca cu pensia pe care o au nemajorata acum ar putea cumpara mai mult sau trata medical mai bine. Ce folos iti aduce o pensie de 1000 de RON dar umflata de inflatie si cu care nu poti cumpara nici macar cit iei acum??
  Si de fapt odata cu cresterea valorii leului a crescut si valoarea incasata de pensionar. Asta e calea corecta de crestere.
  Bine-nteles ca ar trebui diminuate pensiile ENORME ale unora care n-au nici o treaba cu democratia si Romania de azi (aparatul politruc, parlamentarii, secu si ceilalti).
  Reangajarea pensionarilor care vor si pot sa mai lucreze e o alta posibilitate (eu stiu citiva in situatia asta).
 • 0 (0 voturi)    
  ce ti-e si cu demagogia asta.... (Miercuri, 11 iulie 2007, 15:33)

  wow [anonim]

  punctul de pensie s-a marit din ianuarie 2006 cu 9.3%. in septembrie 2006 s-a marit cu 3%. in decembrie 2006 s-a marit cu 16.8%. acum ni se spune ca se va mari in 2008 cu 6% si din 2009 cu inca vreo 8%.
  oare atunci, in 2006, a facut basescu gargara pe care o face acum? va spun eu: nu. sa va spun si de ce: pai era pd la guvernare si ministrul era pedist. stiti de ce face acum scandal? pentru ca e al mai mare demagog oplosit pe dambovita, e in stare sa nege dupa o milisecunda ceea ce a spus anterior numai sa-i mai pice vreo duzina de voturi. hai base, arate-le cine esti tu!

  cat despre calculele lu' nenea califu, ii dau o tema de gandire: in franta punctul de pensie este 80%. contributia pt asig sociale este undeva la 23% fata de 29% la noi. normal, aia sunt cretini, habar nu au ca punctul de pensie trebuie sa fie egal cu contributia.
 • 0 (0 voturi)    
  de fapt care-i problema? (Miercuri, 11 iulie 2007, 16:09)

  moga [anonim]

  Nu inteleg care-i problema. Daca guvernul ar avea dreptate si fondurile exista, atunci presedintele va promulga legea fara probleme. Nu e nici o graba din moment ce prevederile legii se refera la anul viitor. De ce va deranjeaza intrebarea fireasca "unde sunt banii?"
 • 0 (0 voturi)    
  @48 (Miercuri, 11 iulie 2007, 16:22)

  mitrica [anonim]

  tocmai asta-i deranjul... n-ar fi trebuit sa vada boboru ca de fapt nu sunt bani... pana la alegeri ar fi trebuit sa creada ca le da prostanacu si motociclistu pensii la tot cartieru...
 • 0 (0 voturi)    
  In Franta (Miercuri, 11 iulie 2007, 16:26)

  Kiope [anonim]

  @wow #47
  Ia-ti tema de gindire inapoi. Francezii tocmai s-au trezit ca nu le-ajung banii pentru protectia sociala tocmai din cauza de socialism in gindire si l-au ales pe Sarkozy presedinte cu 80 si % sa-i scoata din rahat. Si NU din cauza emigrantilor ci din cauza politicii etatiste proaste, a protectionismului economic.
  Francezii au vrut dreapta si liberalism.
  Povestea cu voturile nu tine. Pai daca voia voturi scotea el subiectul pe tapet si nu-l lasa la PSD.
  Vrei totusi o tema de gindire? De ce sustine PSD-ul guvernul taricelu neshpe?
 • 0 (0 voturi)    
  fac wow cand citesc la 47 (Miercuri, 11 iulie 2007, 16:28)

  mefisto [anonim]

  Cred ca tu ai sarit peste partea cu gandirea...In Franta in cazul in care nu stii primesti la pensie ceea ce ai cotizat in timpul activitatii... Adica ceea ce la noi nu se intampla dar care urmeaza sa se schimbe odata cu intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor obligatorii.

  Ca sa fiu mai exact...banii pe care i-ai cotizat se strang intr-un cont administrat de o societate de profil. In Romania cotizeaza in momentul asta toata lumea care lucreaza intr-un mare sac din care se platesc pensiile tuturor celor care sunt la pensie. Cum raportul persoane active vs pensionari este in defavoarea celor activi rezulta aceasta situatie.
 • 0 (0 voturi)    
  @47 wow, ce confuzii faci! (Miercuri, 11 iulie 2007, 16:36)

  calif [anonim]

  Cresterile mentionate de tine nu s-au facut prin lege. Au fost simple decizii ale ministrului muncii.
  In acele situatii s-a marit valoarea punctului de pensie, dar procentul din salariul mediu al unui punct de pensie a ramas relativ constant. Asta a fost posibil pentru ca a crescut constant salariul mediu. Nimic neobisnuit. In ultimii 3 ani cresterea pensiilor a tinut pasul cu cresterea salariilor, cam 25% anual, fara a dezechilibra bugetul de pensii.

  In Franta sunt 2,4 salariati la un pensionar. Deci pensia medie =2,4 contributii.
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru wow (Miercuri, 11 iulie 2007, 17:06)

  stefan [anonim]

  confunzi marirea in valoare absoluta a punctului de pensie ( odata cu marirea salariului mediu si deci a sumelor colectate la CAS din ultimii 2 ani) cu marirea valorii relative de la 31% la 37.5% din salariul mediu asa cum cere Legea pensiilor in discutie

  calculul califului este absolut corect, din pacate obsesia pentru Basescu ii impiedica pe multi sa vada lucruri foarte clare

  nu stiu daca in Franta pensia medie este 80% din salariul mediu, ar fi insa interesant de stiut raportul intre numarul de pensionari si cel de salariati si de asemenea ce procent reprezinta pensia de stat intrucat acolo vorbim de cei 3 piloni ( pensie de stat, pensie privata obligatorie si pensie facultativa)
 • 0 (0 voturi)    
  @52 calif (Miercuri, 11 iulie 2007, 17:30)

  wow [anonim]

  din cate stiu eu, cresterea de 9% din 2006 s-a facut prin legea bugetului votata in noiembrie 2005, cea de 3% s-a facut prin ordonanta a guvernului in septembrie iar cea de 16% s-a facut prin legea bugetului pe 2007 din decembrie 2006.

  se poate discuta oricand daca aceasta crestere de acum este sau nu viabila (eu spun ca da si ca indiferent de miza electorala, guvernul ar fi crescut oricum punctul de pensie, poate nu cu 6%, dar l-ar fi crescut); ce ma deranjeaza pe mine este faptul ca basescu a simtit, ca o hiena, miasma de vot si s-a bagat si el sa smulga o halca de electorat.

  acelasi discurs de acum ar fi trebuit sa-l tina si la precedentele majorari. ori el nu l-a tinut. intrebarea este de ce. eu am dat un raspuns: demagogie in stare pura.

  spui ca, inainte, s-a marit punctul de pensie dar ca procentul punctului de pensie din salariul mediu a ramas constant. aici te referi la salariul mediu net? ca daca nu, e absurd, punctul de pensie fiind stabilit ca procentaj din salariul mediu brut. astfel, daca el creste ca si procentaj, creste tocmai fata de salariul mediu brut. dar daca punctul de pensie creste fata de salariul mediu brut el creste si fata de salariul mediu net. atunci cum, crescand fata de salariul mediu brut, ramane constant fata de salariul mediu net? adica salariul mediu brut ramane stabil in timp ce salariul mediu net creste? e adevarat, a fost cazul asta in 2005 cu cota unica dar atat.
 • 0 (0 voturi)    
  @53 stefan (Miercuri, 11 iulie 2007, 17:45)

  wow [anonim]

  nu confund cum spui tu, cresterile respective erau asupra punctului de pensie si nu asupra pensiei medii: http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2006/08/060816_pensii_majorar e.shtml
  http://www.cjpiasi.ro/altele/index.php?do=print&id=3
  http:// www.evenimentul.ro/articol/n-2006-valoarea-punctului.html

  ai aici linkurile cu cele 3 cresteri anterioare ale PUNCTULUI DE PENSIE.
  daca ai chef, citeste-le si spune-mi: este adevarat ca punctul de pensie a crescut in 2006 cu 9.3%+3% +16.8%? si daca da, poti sa-mi spui de ce basescu nu a facut gargara atunci?
 • 0 (0 voturi)    
  @50 kiope (Miercuri, 11 iulie 2007, 17:55)

  wow [anonim]

  din 1995 franta are presedinte de dreapta, deci nu poate fi vorba de socialism, cel putin in ultimii 12 ani.
 • 0 (0 voturi)    
  @Base "Macguire": (Miercuri, 11 iulie 2007, 18:59)

  mdada [anonim]

  ...SHOW ME THE MONEEYYYYYY !!!
 • 0 (0 voturi)    
  Ruga pentru parinti (Miercuri, 11 iulie 2007, 19:42)

  Alex mai tanar [anonim]

  Stimati parinti pensionari
  In urma demersurilor facute sau acceptate tacit de catre dumneavoastra in vremea tineretii voastre, tineri ca si noi cei de acum pe care guvernul ii pune sa-si plateasca CAS-ul, si asa impovarator, am trait mai bine de 50 de ani sub comunismul revolutionar pe care tot voi ne-ati starnit sa-l dam jos, cu sufletul si pieptul deschis in fata gloantelor din 89, (pentru care, nu am avut nici o vina) va rugam a nu ne condamna, daca, s-ar putea, sa nu fim de acord cu aceasta cale de marire a pensiilor propusa de Tariceanu si clica, intr-un moment de nebunie orbita de orgolii si fara nici un fundament social, ci doar incercandu-se manipularea dvs. impovarati prea tare de nevoile existentiale imediate.
  Este o zicala: cum i-ti asterni, asa dormi.
  Nedreptatea care vi se face are ca origine fondurile nesimtit de mari de pensii ale celor care v-au oprimat dreptul de a fi om liber si demn in Romania de azi sau de ieri si care se considera in continuare niste dumnezei indrituiti sa stabileasca mai departe legile si destinele acestei tari profitand inca de sistemul de tip mafiot pe care il manevreaza acesta fiindu-le inca credincios. Tot cu acest sistem au reusit sa trimita aproape toata forta de munca tanara in strainatate la “specializare” si umilire pentru ca acestia sa trimita profitul net de miliarde de € acasa la familie, de unde, ajunge tot in visteria tarii condusa de ei.
 • 0 (0 voturi)    
  Ruga pentru parinti (contnuare) (Miercuri, 11 iulie 2007, 19:45)

  Alex mai tanar [anonim]

  Stimati pensionari,
  Ceea ce ne propune acum guvernul si reiese din explicatiile date de d-l ministru a toate stiutor si scriitor de poezii ( laudat fie el pentru versuri, dar totusi ...) este o smecherie menita sa profite pe de o parte de variatiile cursurilor de schimb care se vor incheia la un moment dat cand, investitorii straini vor termina iuresul investitiilor postaderare si pe care tot noi cei tineri le vom plati cu varf si indesat pana la faliment si cucerire economica, in acest fel fiind condamnati, si, pe de alta parte de talpa pusa pe gatul micilor intreprinzatori autohtoni care trebuie sa-si plateasca darile la stat inainte chiar ca acestea sa se fi produs, altfel ti se pune sechestru pe sursa precara de existenta uneori, in timp ce, cei mari profitori ai tranzitiei capata tacit pe ultima suta de metri scutiri de miliarde de euro acumulate tot in perioada de dezordine legislativa a tranzitiei printre care se numara si cele la CAS si care impovareaza o data in plus datoria publica achitata tot de noi cei ce ramanem, in final.
  Corect ar fi fost poate ca acest guvern sa-si aduca acasa baza de impozitare si sa o puna la treaba. Ganditi-va ca 30 % CAS dedus dintr-un salariu mediu de 800 - 1000 € castigat in tara de un muncitor calificat si demn chiar nu ar deranja pe nimeni si ar rezolva multe probleme ale pensionarilor, ale dvs.. Si s-ar echilibra probabil si raportul dintre pensionari si forta de munca.
  Cu deosebit respect, intelegem deznadejdea dvs. dar nu ne omorati pe noi ceilalti inaintea vremii, fara responsabilitate. Haideti impreuna sa facem lucrurile sa stea drept si pentru generatiile viitoare.
  Mutumim.
 • 0 (0 voturi)    
  @wow ce bati campii (Miercuri, 11 iulie 2007, 19:49)

  calif [anonim]

  Oare nu cumva tocmai initiatorii acestei legi aberante sunt demagogii care "au simtit miasma de vot si s-au bagat sa smulga o halca de electorat"???
  Confuziile pe care le faci intre pensie, punct de pensie, salariu net sau salariu brut te fac sa te pierzi in detalii si sa nu vezi padurea de copaci.
  Ecuatia e simpla: intre cheltuielile sistemului de pensii si veniturile acestui sistem trebuie sa fie un echilibru. Am incercat sa demonstrez aseara de ce cred ca aceasta lege va dezechilibra grav aceasta ecuatie.
 • 0 (0 voturi)    
  @calif (Miercuri, 11 iulie 2007, 22:24)

  Max [anonim]

  Draga Calif
  E naiv sa crezi ca wow e un personaj confuz si dezorientat dar sincer. Nu incape atita aiureala si confuzie intr-un singur cap de forumist.
  E vorba de un otravitor de forumuri platit de un partid. Baietii au inteles cit de importante sint aceste discutii si se grabesc sa atace. Iar tu, cu logica ta zdrobitoare si plina de bun simt esti o piesa de artilerie grea in acest razboi. Asteapta-te sa fii atacat deci. Dar nu da importanta. :)
 • 0 (0 voturi)    
  praf in ochi (Joi, 12 iulie 2007, 9:34)

  milli [anonim]

  Cu ce o va duce mai bine un pensionar care acum are 2 sau 3 mil. pensie? Tot cei cu pensie mare vor cistiga.Enorm! Si daca mai apare si inflatia...
  Era normal sa se mareasca foarte mult pensiile mici si f.putin pensiile mari. Si Italia luat decizia de a mari numai pensiile mici cu 33 !!! de euro. Pt. 3, 1 mil pensionari. Si ce populatie are Italia... De fapt, parlamentarii romani au votat cu spor aceasta lege pt. ei. Chiar daca nu vor mai avea un mandat, au dreptul la o pensie grasa de citeva zeci de milioane. Va dati seama cu cit creste pensia lor dupa aplicarea acestei legi?
  Daca tot e sa rupem din bugetul de stat, nu din bugetul de asigurari sociale, o groaza de bani, macar sa rezolvam problema pensiilor mici, nu a celor cu pensii de peste 10 mil. Acestia au dreptul al marirea pensiilor, dar de la bugetul de asigurari sociale, nu de la cel de stat.
 • 0 (0 voturi)    
  pensii mici (Joi, 12 iulie 2007, 9:35)

  milli [anonim]

  Cu ce o va duce mai bine un pensionar care acum are 2 sau 3 mil. pensie? Tot cei cu pensie mare vor cistiga.Enorm! Si daca mai apare si inflatia...
  Era normal sa se mareasca foarte mult pensiile mici si f.putin pensiile mari. Si Italia luat decizia de a mari numai pensiile mici cu 33 !!! de euro. Pt. 3, 1 mil pensionari. Si ce populatie are Italia... De fapt, parlamentarii romani au votat cu spor aceasta lege pt. ei. Chiar daca nu vor mai avea un mandat, au dreptul la o pensie grasa de citeva zeci de milioane. Va dati seama cu cit creste pensia lor dupa aplicarea acestei legi?
  Daca tot e sa rupem din bugetul de stat, nu din bugetul de asigurari sociale, o groaza de bani, macar sa rezolvam problema pensiilor mici, nu a celor cu pensii de peste 10 mil. Acestia au dreptul al marirea pensiilor, dar de la bugetul de asigurari sociale, nu de la cel de stat.

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by