Monica Columbeanu nu mai detine controlul total asupra companiei prin care incaseaza onorariul pentru reality-show-ul de la B1TV, „Irina by Monica Columbeanu“. Sotia lui Irinel este posesoarea a 99% din actiunile firmei, miliardarul avand si el 1 %.

In trecut, inainte de a se casatori cu Irinel, Monica era unica actionara la „Monica Gabor Media“ si toti banii de la B1Tv ii reveneau ei. Columbeanu ii dadea astfel impresia ca este o femeie independenta, care are propriile sale venituri, in cazul unui divort. Se pare insa ca miliardarului ii place sa fie cel care taie si spanzura, in timp ce Monica este sefa doar cu numele.

In ceea ce priveste contractul cu postul B1 TV, care transmite reality show-ul „Irina by Monica Columbeanu“, fost „No comment by Monica Gabor“ inainte de nasterea fetitei, sotia miliardarului este detinatoarea a 99% din actiunile firmei „Monica Columbeanu Media“, societate comerciala infiintata in septembrie 2006 si avand sediul social in Bucuresti, Calea

Victoriei nr. 155, bl. D1, tronson 6, et. 9, camera 1, sectorul 1. Ca si asociati ai societatii sunt Monica Columbeanu, cu 99% din actiuni, si Irinel-Adrian Columbeanu, cu 1% din actiuni, administrator al societatii fiind Monica Columbeanu.

Irinel isi mediteaza sotia in arta negocierii

Interesant este faptul ca, initial, firma s-a numit „Monica Gabor Media“, pe vremea cand tanara din Bacau nu era casatorita cu miliardarul de la Snagov si figura doar ca iubita a acestuia. Atunci, mai exact in aprilie 2006, Moni a infiintat firma cu pricina, la care detinea control total, avand 100% participare la capitalul social si drept unic de administrare.

Cand a incheiat contractul cu B1 TV, Monica Gabor primea 5.000 de euro pentru fiecare episod difuzat, suma totala la sfarsitul show-lui ridicandu-se la 75.000 de euro. Banii intrau in contul tinerei, miliardarul neavand nici un drept in acest sens.

Cea care taia si spanzura era practic Monica, Irinel ajutand-o, mai mult sau mai putin, cu sfaturile sale in arta negocierii, deprinse intr-o viata intreaga in lumea afacerilor. Probabil ca Iri nu se putea impaca cu gandul ca este implicat in ceva ce nu poate controla si, sfatuit de avocati, a infiintat o noua firma.

Este vorba despre „Monica Columbeanu Media“, societate comerciala care a prins contur in septembrie 2006, avand sediul social in Bucuresti, Calea Victoriei nr. 155, bl. D1, tronson 6, et. 9, camera 1, sectorul 1. Aceeasi adresa, acelasi obiect de activitate, numai ca, de data aceasta, nu mai e Monica cea care detine control total, lui Irinel revenindu-i 1% din actiunile firmei.

Desi se putea limita doar la simpla schimbare a numelui firmei, dupa casatoria cu Monica, miliardarul si-a dorit sa controleze chiar si cu un procent, teoretic vorbind, banii primiti de sotia sa pentru reality-show. Dupa ce postul B1 TV a inregistrat audiente considerabile in urma transmiterii celor 15 episoade din „No comment by Monica Gabor“, s-a decis prelungirea contractului.

Monica, sfatuita probabil de afaceristul Columbeanu, a ridicat onorariul de la 5.000 la 7.500 de euro pentru un episod din viata lor, urmand sa primeasca la sfarsitul show-lui 150.000 de euro.

Integral in Gardianul

de Gabriela Dumba