Nicolaescu a declarat ca SC Sind Romania SRL, administratorul taberei, a depus pe 8 iunie o cerere de reinnoire a autorizatiei sanitare de functionare. "Autoritatea judeteana de sanatate publica a constatat ca sunt foarte multe lucruri care nu sunt in regula si nu a acordat prelungirea", a precizat ministrul.

El a mai afirmat ca administratorul taberei a fost amendat cu 75 de milioane de lei si ca cercetarile continua pentru identificarea celor care se fac vinovati de situatia creata. Nicolaescu sustine ca se incearca gasirea de solutii pentru returnarea cat mai rapida a banilor platiti de parintii copiilor imbolnaviti.

Nicolaescu a precizat ca, in cazul in care unitatea ar fi intrat in procedurile de avizare, personalul angajat ar fi fost supus analizelor, astfel ca cele cinci persoane cu salmonela, care lucrau in grupul alimentar si in partea de deservire, ar fi fost depistate, iar autorizarea sanitara a taberei nu ar fi fost posibila.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a declarat ca ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, se afla in Constanta pentru a gasi, impreuna cu autoritatile locale, solutii pentru situatia creata.

Potrivit medicilor constanteni, bacteria a fost prezenta in carnea de pui servita in tabara la pranzul si cina din 7 iulie.

Intre timp, copiii continua sa soseasca in tabara, iar insotitorii lor sustin ca nu le este teama si ca este vorba mai degraba de o publicitate negativa facuta acestui loc.

Directorul taberei, Dan Nicolae Rahau, a confirmat, pentru Radio Romania Actualitati, ca a primit decizia de sistare a activitatii, insa nu se stie exact ce se va intampla cu cei 784 de copii aflati in tabara. La Navodari urmeaza sa ajunga alti 800 de copii.

Cititi si comentariul Ioanei Avadani