Salile de teatru s-au inchis pana la toamna, dar piesele bune s-au refugiat pe ecranul televizoarelor. Ideea unei stagiuni de vara i-a apartinut Danei Deac, directorul postului TVR 1.

„Canalul TVR 1 difuzeaza piese de teatru pentru orice categorie de public si care au fost foarte bine primite si apreciate de spectatori si de critici", spune Silviu Jicman, coordonatorul programului.

"In ultimii doi ani, teatrul a fost eclipsat de productia de seriale si filme de televiziune, care au absorbit cele mai multe fonduri. Ideea a fost ca in sezonul estival, cand toata lumea fuge de televizor, sa gasim piese mai apropiate de gustul publicului larg.

De aceea ne-am orientat catre comedii cu Amza Pellea, Gheorghe Dinica sau Marin Moraru. Speram ca audienta sa fie de asa natura incat acest format sa ramana si in grila de toamna", a declarat pentru "Adevarul" Silviu Jicman.

Dramaturgia bate stirile

Preluarea unui spectacol si difuzarea lui pe post, cu respectarea drepturilor de autor, costa TVR 1 de la 20.000 de lei pana la 50.000-100.000 de lei.

Mutarea curajoasa si imprevizibila a avut ecouri pozitive in randul publicului. Audientele inregistrate de prima piesa de teatru difuzata de TVR - „Nepotu’" (5 iulie)- au fost de 703.000 de telespectatori - in medie, la nivel national si 324.000 de telespectatori - in medie, la nivel urban.

Integral in Adevarul