Satisfaction, acum si in Romania

preluat din Cotidianul

"Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts si Ron Wood au sosit in Romania duminica, in jurul orei 18.30, de la Belgrad, unde, cu o seara inainte, sustinusera primul lor concert in Serbia. Rockerii si stafful lor s-au cazat o jumatate de ora mai tirziu la hotelul Athenee Palace Hilton, unde au avut rezervate 50 de camere.

Nu au avut mari pretentii, doar citeva aranjamente florale care sa le decoreze camerele. Production Managerul trupei a declarat ca atit membrii formatiei, cit si echipa tehnica sint foarte multumiti de conditiile de cazare, precum si de felul in care s-a desfasurat toata productia evenimentului. Stafful hotelului a descarcat 100 de bagaje, printre care crose de golf, role si biciclete.

Basistul Ron Wood si sotia sa au petrecut seara de duminica la Gradina Jaristea din Capitala. Cei doi au venit insotiti de garda de corp si de una dintre fetele din backing vocals. „S-au comportat cu atita naturalete, fara trufie si aroganta...

S-au fotografiat cu clientii, au ascultat taraful lui Viorel Golescu, nepotul lui Grigoras Dinicu, din care fac parte si Leonard, fiul lui Toni Iordache, si Bibescu Barba Neagra. Au placut-o pe Panseluta Feraru, care a cintat mai multe piese, de la sansonete la «Ciuleandra»“, ne-a declarat patroana locantei, Laura Nicolau.

Ron a dat mina cu instrumentistii, a privit curios tambalul lui Leonard, i-a sarutat mina Panselutei, incintat de prestatia acesteia, si a invitat-o la dans pe patroana de la Jaristea.

„Le-am servit un platou cu rulade din cascaval si peste, «Cheracalita», le-am facut un muschi brincovenesc si o saramura de crap de Dunare, cu mamaliguta si ardei. La desert, au cerut tort si inghetata. Eu le-am adus ce au cerut, dar le-am pus pe masa si un platou cu placinte cu brinza, mere si dovleac.

Integral in Cotidianul

Rolling Stones, in sfarsit, la Bucuresti

preluat din Romania libera

Datele sunt impresionante: arena, cu o inaltime de 21 de metri si o greutate de 200 tone, este transportata de 70 de camioane si necesita trei macarale de 80 tone si 300 de persoane pentru a putea fi montata; "dintre acestia, 200 sunt straini, iar 100 romani", detaliaza Dale Skjerseth, production managerul trupei.

Structura metalica de 170 tone este aproape montata, iar aspectul ei sugereaza mai degraba o constructie industriala de port decat o scena de concert, aspect cu atat mai izbitor cu cat o macara extensibila, galbena, scoasa ca din cutie, isi intinde bratul spre cer.

"Santierul" are un aer foarte occidental, de la tricoul negru al lui Dale la muncitori, majoritatea la bustul gol, avand casti galbene, pantaloni scurti taiati din blugi, bocanci de protectie cu varf de otel, obligatorii pe santierele englezesti; cand aparatele foto incep sa tacane, ei dispar ca prin minune de pe schelele negre, ramanand doar un singur muncitor prins in corzi, care executa parca exercitii sofisticate de alpinism.

Turneul este oricum unul al superlativelor: sistemul video este cel mai mare folosit vreodata intr-un turneu, iar incasarile, fiti siguri de asta, acopera, in aceeasi logica a maximalitatii, cheltuielile: in noiembrie 2006, "A Bigger Bang" a fost declarat turneul cu cele mai mari incasari din istorie, 437 milioane de dolari, iar la Bucuresti industria celor de la Rolling Stones va avea un profit de 2 milioane de euro.

Integral in Romania libera

Artileria Rolling Stones s-a pus in miscare

preluat din Adevarul

Accesul pe stadion se va face incepand cu ora 16.00. In deschiderea concertului vor performa Iris si The Charlatans, trupe selectionate de membrii formatiei Rolling Stones. Cei patru veterani ai muzicii rock isi vor face aparitia in jurul orei 20.30, iar concertul va dura aproximativ doua ore.

Pentru protectia spectatorilor si asigurarea ordinii in timpul evenimentului, vor fi mobilizati 350 de jandarmi. In plus, vor mai exista peste 300 de agenti de paza si protectie de la o firma privata. 100 de politisti rutieri vor veghea traficul din zona arenei.

Accesul pe stadion va fi permis pana la ora 19.30. Este interzisa intrarea la concert cu aparate de fotografiat sau de filmat. Seria de concerte a inceput pe 5 iunie, in Belgia, si se va incheia pe 21 august, la Londra. Inaintea concertului de la Bucuresti, Rolling Stones au cantat in Serbia, iar pe 20 iunie vor aparea pe scena la Budapesta, in Ungaria.

Turneul "A Bigger Bang" este cel mai grandios, din punct de vedere financiar, din istoria trupei.

Integral in Adevarul

Va asteptam de 40 de ani!

preluat din Evz

La varsta la care cetatenii cumsecade isi plimba nepotii prin parc sau isi tund gazonul din fata casei, careul de asi al rockului mondial va electriza noaptea cu ritmuri magice, pe care multi dintre noi le pastreaza cu sfintenie in copertile discurilor de vinil.

Romania noua, nascuta prin cezariana in 1989, a ajuns la saptesprezece ani, si seducatorii englezi au decis sa o curteze oferindu-i, „live”, emotia primei intalniri. Romania, are you ready?

“You Start Me Up”, “Satisfaction”, “Brown Sugar” - dupa 40 de ani de asteptare, cele mai mari hituri ale trupei Rolling Stones vor rasuna, in sfarsit, diseara, pe Stadionul Lia Manoliu din Bucuresti, un concert organizat de compania Events si oferit de Vodafone Romania.

Dupa ce a trecut prin Belgia, Marea Britanie, Spania sau Franta, adaugandu-si in premiera “in palmares” si state balcanice precum Muntenegru sau Serbia, caravana “A Bigger Bang Europe” a ajuns si in Romania. “Pe stadioane vor fi fanii nostri cu parul alb, care isi vor aduce, de data asta, copiii si nepotii.

Va fi un fel de a da trupa mai departe, ca o mostenire intre generatii”, spunea Keith Richards la inceputul acestui turneu. Un amestec de generatii este asteptat diseara si la Bucuresti, unde trupa a promis, inca de cand era la Belgrad, “un spectacol grandios si greu de uitat”.

Se stie ca Mick Jagger isi adapteaza de fiecare data repertoriul locului in care canta. Pentru tarile in care Rolling Stones apare pentru prima data, turneul de promovare a celui mai recent album al trupei, “A Bigger Bang” (lansat in 2005) se transforma intr-o retrospectiva a celor mai mari succese ale trupei din cei 45 de ani de istorie.

Integral in Evz